reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kącik/pokój dla Maluszka :)

reklama
No właśnie - jak widzę lampkę w okolicy papieru to od razu wizję pożaru mam w głowie. Tak jak na którymś zdjęciu było dziecięce łóżeczko otoczone w części górnej kartonem, do którego przypięta była lampka na klips.

Piękne rzeczy pokazujecie.
Martadelko - pierwszy link z głowami zwierząt mnie przeraża, brrrrrrrr;-)
te mini-domki z rolek śliczne:tak:ile chcesz nazbierać tych rolek?

no przecież masz mroczną wizje i takie gmałe główki Cię przerażaj?:laugh2:
Ty się nie pytaj ile chcę nazbierać tylko kiedy i ile zrobię...?:sorry::-p

Przecie napisałam, że nie zrobię tego moim dzieciom:-D a w ogóle to jak dziś powiedziałam Nince o pokoiku z lasem, to spytała czy wiedźma też w nim będzie, a ja, chcąc ją uspokoić, odparłam, iż nie, ale będzie sarenka i... wilk, po czym dziewczę zrobiło przestraszone oczy bo jej się od razu z Czerwonym Kapturkiem skojarzyło. Tak więc zdaje się, że nieopatrznie wystraszyłam Ninkowatą swoją wizją...

Andariel to może zamiast wilka lis? i jakies wiewiórki? :)

Ja muszę zmienić troche Majki pokój - na juz to przestawić jedną komodo-szafkę a na przyszły miesiąc jak wpadnie dodatkowa kaska wymienić Ikeowy Trofast na Expedita.
Trofast się u nas kompletnie nie sprawdził, pojemniki cały czas wyjęte a pusta rama tylko zajmuje miejsce. Brakuje mi półek na zabawki, książki inne rzeczy które chciałoby sie mieć pod ręką.
Natomiast komoda stoi teraz tak że aby dostać sie do szuflad muszę przymykać drzwi co z kolei jest problematyczne bo na dzien drzwi blokujemy - Maja ma taką zabawę że cały czas się zamyka w róznych pomieszczeniach w domu po czym dobija sie o te drzwi żeby Ją otrzowrzyc i tak w kółko.... niesamowicie mnie to irytuje bo aż drżą ściany ;/
Trofata mamy takiego (tylko biały) TROFAST Regał - IKEA
Expedit - rozważam któryś z poniższych:
EXPEDIT Regał - biały - IKEA - najbardziej skłąniam się kutemu choć tochę boje sie że zajmie duzo miejsca a pokój Mai do wielkich nie należy ale ja patrzę tu: http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/jaka-narzuta,1,25,222134.html albo tu http://waszewnetrza.leroymerlin.pl/polciny-pokoj,1,25,65807.html to nei wygląda wcale na takie nwielkie nie? Fajne jest to że mozna dokupic wkłady z drzwiczkami czy szudladami co dodaje funkcjonalności, takie bardziej przyszłościowe mi się wydaje.
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/70116276/ - jak nie wezme tego powyższego to pewnie ten, węższy więc łatwiej ulokowac w pokoju
Co myslicie?

Ostatnia edycja:
O, mamy tego trofasta i myślę by go przemalować na biało. U nas się świetnie sprawdza, bo do wywalania zawartości NiL mają inne pudła ikeowe:tak:
a z kolei w stylu tych expeditów dzieci mają złożoną szafę, do tego szafki (nie wiem jednak czy to dokładnie expedit jest) i są całkiem fajne.

reklama
Do góry