reklama
Alicja z Krainy Czarów
od teraz serca mam dwa..
kaniu u nas mleko to tylko dodatek, max rano mi wypije 120 ml i jest to taki dodatek do śniadania które musi być "dorosłe"
Iś je 3 duże posiłki (śniadanie, obiad, kolacja) plus 2 przegryzki (owoce, kisiel, serek...) generalnie jest tak, że jak sie domaga jedzenia to je dostaje ;-) ostatni posiłek zjada ok 19.30
Iś je 3 duże posiłki (śniadanie, obiad, kolacja) plus 2 przegryzki (owoce, kisiel, serek...) generalnie jest tak, że jak sie domaga jedzenia to je dostaje ;-) ostatni posiłek zjada ok 19.30
Kania78
...
Faktycznie nie dużo pije tego mleka. A na kolację dużo zjada???kaniu u nas mleko to tylko dodatek, max rano mi wypije 120 ml i jest to taki dodatek do śniadania które musi być "dorosłe"
makuc
Fanka BB :)
KANIA u nas wychodzi 200ml ale takiego mleka z kartonika, nie mm ;-) i to dzięki dziewczynom, bo ni chu,chu nie wiedziałam, że coś takiego istnieje
Odnośnie schematu to u nas jest tak jak u ALICJI "dorosłe" śniadanie (do tego mleko ale je to w sumie na raty przez cały dzień pije), potem ew. jakiś owoc, obiad (jednodaniowy) i kolacja. W międzyczasie zdarza się młodej domagać jedzenia ale wtedy dostaje albo to co my aktualnie jemy, albo jakąś przegryzkę typu jogurt/serek/chrupka/ paluszki itp.
DAWIDOWE nie dziwię się, że takie danie Laura ze smakiem zjadła
Odnośnie schematu to u nas jest tak jak u ALICJI "dorosłe" śniadanie (do tego mleko ale je to w sumie na raty przez cały dzień pije), potem ew. jakiś owoc, obiad (jednodaniowy) i kolacja. W międzyczasie zdarza się młodej domagać jedzenia ale wtedy dostaje albo to co my aktualnie jemy, albo jakąś przegryzkę typu jogurt/serek/chrupka/ paluszki itp.
DAWIDOWE nie dziwię się, że takie danie Laura ze smakiem zjadła
u nas mleko tylko kilka razy w tygodniu w formie kawy Inki albo zupki mlecznej na sniadanko, inaczej nie przejdzie.
u nas sniadanko w postaci owsianki , parowy , ryzu z czymstam najczesciej potem na drugie jogurcik czy serek, obiad jednodaniowy, podwieczorek to owocki, serek itp. kolacje "dorosla", jedzona z nami czyli najczesciej jakby drugi obiadek.(taki portugalski styl) ) W miedzyczasie czasem jakies ciasto, suszone owocki itp
u nas sniadanko w postaci owsianki , parowy , ryzu z czymstam najczesciej potem na drugie jogurcik czy serek, obiad jednodaniowy, podwieczorek to owocki, serek itp. kolacje "dorosla", jedzona z nami czyli najczesciej jakby drugi obiadek.(taki portugalski styl) ) W miedzyczasie czasem jakies ciasto, suszone owocki itp
nice-girl
O kurcze To Przemek jest wybitnie mlekowy. On rano po wstaniu 250ml mleka, potem na II śniadanie kaszka ryżowa z 120-150ml mleka, potem obiad, na podwieczorek na ogół to co na obiad, albo jakieś owoce/kisiel, no i przed snem 250ml mleka, a czasem jeszcze w nocy wciągnie butlę.
No i ten rozkład co opisałam to był 2 tyg. temu,obecnie Przemek je praktycznie tylko mleko. Nie wiem co mu się stało, ale nie chce nic innego. Dziś zjadł 2 butle po 250ml (na I i II śniadanie). Potem podziubał trochę obiadu, po czym płączem wymusił na mnie kolejną butlę mleka...
No i ten rozkład co opisałam to był 2 tyg. temu,obecnie Przemek je praktycznie tylko mleko. Nie wiem co mu się stało, ale nie chce nic innego. Dziś zjadł 2 butle po 250ml (na I i II śniadanie). Potem podziubał trochę obiadu, po czym płączem wymusił na mnie kolejną butlę mleka...
mała_mi88
30.09.2010; 3970g; 58cm
alicja nas Łukasz odkąd poznał smak prawdziwej swojskiej kiełbasy to pokłócił się z parówkami;-)
kania Łukasz wypija rano 240ml i wieczorem 240ml, chociaż to wieczorne coraz częściej nie dopija. Tak więc łącznie 480ml. Na razie nie wyobrażam sobie mu zabrać tego mleka, bo on za nim szaleje. Rano to potrafi mi do łóżka przynieść moje okulary z biurka, bierze za rękę i chce żeby iść z nim do kuchni po mleko
kania Łukasz wypija rano 240ml i wieczorem 240ml, chociaż to wieczorne coraz częściej nie dopija. Tak więc łącznie 480ml. Na razie nie wyobrażam sobie mu zabrać tego mleka, bo on za nim szaleje. Rano to potrafi mi do łóżka przynieść moje okulary z biurka, bierze za rękę i chce żeby iść z nim do kuchni po mleko
dawidowe
To u nas 260 ml mleka po przebudzeniu to obowiązek bo inaczej Laura dnia nie zaczyna. Zawsze pije połowe i za jakieś 30 minut dopija drugą połowę (chyba że jedziemy do żłobka to jej pakuje i zaraz jak wsiądzie do autobusu to pije) a drugie śniadanie to już za 2-3 h i wtedy konkrety.
Tak samo rytuałem jest to że Laura wykąpana wchodzi do łóżka i musi wypić 260 ml mleka mm. Czasem troche zostawi ale ostanio nie.
Tak wiec u nas to 500-520 mm dziennie.
Tak samo rytuałem jest to że Laura wykąpana wchodzi do łóżka i musi wypić 260 ml mleka mm. Czasem troche zostawi ale ostanio nie.
Tak wiec u nas to 500-520 mm dziennie.
reklama
emiliab
Kania u nas Franek pije mleko rano i wieczorem. Wypija zazwyczaj cały niekapek(6 miarek mleka plus 2 miarki kaszki). Do tego 3 posiłki"duże" i kilka przekąsek w ciągu dnia
Podziel się: