reklama
Oj, też się zajadałam koglem moglem. Babcia nam robiła taki bez dodatków albo z kakao lub cytryną. No ale dziecku bym jednak nie podała. Kiedyś ludzie nie mieli takiej wiedzy jak my teraz. To, że tyle wiemy, to duży plus, ale i obciążenie, bo na pewno nie pozwolimy dzieciom na wiele rzeczy, których same próbowałyśmy i to nie tylko w kwestii jedzenia.
Roxi, o tak - mleko w tubce to było to
Roxi, o tak - mleko w tubce to było to
dawidowe
Fanka BB :)
ech ten kogel mogiel robiony na 3 sposoby mniam mniam.Moja napewno kiedyś dostanie. No ale narazie to zdeycdowanie za wcześnie.
Kiedyś nie było tyle dostępnych słodyczy i ludzie jakoś musieli sobie radzić.
Ragna w tubce mleka to ja jakos nie specjalnie za to moj brat namietnie.
Kiedyś nie było tyle dostępnych słodyczy i ludzie jakoś musieli sobie radzić.
Ragna w tubce mleka to ja jakos nie specjalnie za to moj brat namietnie.
Kania78
...
Tatara uwielbiam, a kogel-mogel i mleko z tubeczki to również moje przysmaki z dzieciństwa i ale Oliwia na oczy tego widzieć nie będzie.Tatara bym nie tkneła a kogel mogel to był mój przysmak z dzieciństwa, na równi z mleczkiem w tubce ... mniam
Roxannka
Pracująca mama!
ragna, dlaczego teraz byś mleczka w tubce nie zjadła ? My z mężem raz na jakiś czas sobie taki rarytasik kupujemy :-) tylko jakoś czekoladowe nam się upodobało, a kiedyś to chyba nie było, przynajmniej sobie nie przypominam wyboru smakowego ;-)
A my z M. mleczko w tubce lubimy do dzis i jak roxi czasem sobie taki rarytasik "zapodajemy".
Kogel -mogel - teraz bym chyba nie zjadła,ale w dzieciństwie i owszem,lubiłam.
I tak sobie myśle,że i to mleczko i kogel mogel kiedys Amelce dam sprobować.Ale to kieeedys tam.Może jak polubi słodki smak,bo na razie to ze "słodkości" przechodzą u nas jedynie soczki,jogurciki czy twarożki.Standardowymi słodyczami (babcia np wciska ciasteczko) pluje.I dobrze.
Kogel -mogel - teraz bym chyba nie zjadła,ale w dzieciństwie i owszem,lubiłam.
I tak sobie myśle,że i to mleczko i kogel mogel kiedys Amelce dam sprobować.Ale to kieeedys tam.Może jak polubi słodki smak,bo na razie to ze "słodkości" przechodzą u nas jedynie soczki,jogurciki czy twarożki.Standardowymi słodyczami (babcia np wciska ciasteczko) pluje.I dobrze.
reklama
Podziel się: