reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

KROMA i masz calkowita racje z tym jedzeniem, chociaż ja do tej kwestii jakoś nigdy nie przykładałam zbytniej uwagi ;-) ale, że w curry nawet jakieś "cudawianki" się znajdują? :szok::crazy:

reklama
Nat to leczo można jeszcze szybciej zrobić, wrzucając wszystko do garnka i dusić.Wtedy tylko zamieszasz od czasu do czasu i gotowe
Kania z cukinią jest też dobre i zdrowe, tylko teraz ciężko o cukinie, ostatnio widziałam to za kg 18zł:szok:
Kroma wiem, że w przyprawach jest glutaminian i jestem w szoku, że nawet go do nich dodają.
Gdzie nie spojrzę to wszędzie zagęstniki, skrobia modyfikowana i barwniki. Masakra:szok: Gdybym miała gdzie, toby se hodowała świnkę, ale w bloku raczej nie wypada :-D
Śmiesznie bym wyglądała ze świniakiem na smyczy:-D

elusia, eeeee taaaaam, gadasz głupoty:-Dja pamiętam jak jakiś czas temu w teleexpresie chyba pokazywali serię epizodów o właścicielach świnek (nie że wietnamskich, takich normalnych:tak:):-Da nieeeeee, nie w teleexpresie, u Drzyzgi:tak:co ci szkodzi do takiego fanklubu dołączyć?:-D:-D:-D

NAT je też nie :no: zresztą ja się chyba wogóle w tym temacie wypowiadać nie powinnam, bo mi przez gardło tylko kurczak przechodzi i to wtedy, kiedy jest przez męża już obrobiony ;-)

Makuc ja kupuję już takiego przygotowanego, więc Cię rozumiem doskonale. Czasem jak sama muszę coś przy mięsie robić to później już mi się odechciewa to jeść.

Nie smiejcie sie ale ja kurczaka nie dotkne tylko piersi tak mój k mi myje obrabia a ja dwoma widelcami wkładam do garka brzydzi mnie poprostu wogole boje sie kur i wszystkich ptaków włącznie od dziecka jak idziemy do parku i są kaczki idę na obkretke taka mi schize

WIOLI czemu tak? Stało się coś kiedyś, że ptaszyska tak na Ciebie działają?

wogóle to wracając do tematu wątku pochwalę się co dzisiaj dla Alicji zrobiłam (i pominę to, że 3/4 dania zjadł mój mąż).

poszatkowałam 1/2 kapusty, wymieszałam ją z torebką ugotowanego ryuy i 0,5kg mięsa mielonego, do tego dodając jakieśtam przyprawy, to podsmażyłam, potem dodałam koncentratu rozrobionego z wodą plus bazylię/sól/pieprz itp. no i tak to dusiłam jeszcze jakieś 15min., w międzyczasie zrobiły się ziemniaki i właaaala :laugh2: haha tylko, że od razu uprzedzam, że pomysł jest autorstwa knorr (ale bez zastosowania ichniejszych fixów). Ale wychodzi dobry :-po!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry