reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

a mój nie chce słoiczków, w ogóle żadnego ma parę w lodówce i czekam może kiedyś się do nich uśmiechnie a jak nie to sama zjem. On je w sumie mało, rosół s kluskami lub kaszką, marchewkę z zupy, ziemniaki, naleśniki lubi i to jeszcze taki zwinięty pocyckać, ja mu robię z mlekiem modyfikowanym. Moje mu smakuje, ale nie wszystko, wybredny jest.

reklama
natuś no myślę, że hipp ma najlepsze produkty,ale ceny niestety nie, teraz jest jakaś promocja w paru sklepach, że te duże słoiczki dynia z indykiem są w dwupakach za 7-8zł,także ja przeglądam w necie gazetki z marketów i jadę na promocję,jeden słoik mam na 2 dni bo ta dynia to podstawa dla innych nowych składników
a próbowałaś już właśnie tej dyni z indykiem?czy tylko z ziemniakiem?
a co do zagęszczania to myślę, że ze 2-3 miarki by wystarczyły.:tak:

dzięki, to właśnie tyle daję, normalnie tych miarek od mleka,tak?
a dynia plus ziemniak plus indyk nie próbowaliśmy jeszcze właśnie

jak skończymy testowanie królika to kupię, kurczak go nie uczulał to mam nadzieję, że indyk też nie będzie.

indyki są tak samo mało alergizujące jak kurczaki i króliki, więc Pudziankowi powinien podpasować:))) trzymam kciuki!

natolin ja jak chce zagęścić mleko to wsypuję 2-3 miarki kleiku kukurydzianego( takie miarki jak od mleka) a jeśli chce uzyskać konsystencję "kaszkowatą" to wsypuję 3-4 łyżki stołowe kaszki.
Ten słoiczek z indykiem z Hipp'a jest bardzo dobry :)

Ja jutro rano zabieram się za gotowanie trzech potraw dla Łukasza do zamrożenia. Jedna to będzie jarzynowa z indykiem, druga to będzie cielęcina na słodko z jabłkiem a trzecie papka z kalarepy z królikiem.

Dziewczyny czy podajecie codziennie gluten?
W sumie to tak, ale przyznam się że parę razy mi się zdarzyło,że zapomniałam podać a raz dałam dziecku podwójną dawkę bo zapomniałam że podałam do mleka wcześniej gluten a potem dałam obiadek z glutenem.
Jakoś tak już mniej przywiązuję uwagę do glutenu.

reklama
No ja właśnie czasami nie daję codziennie i zastanawiałam się czy nie popełniam błędu.Podaję już około 2 miesiące więc chyba nic sie nie stanie?

Do góry