reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kącik małego smakosza

Natolin - u mnie tez juz coraz mniej. Ja to już jem normalnie, tylko po południu już nie jem wymyślnych rzeczy,nabiału, słodyczy itp. Wieczorem ściągam i idzie do zlewu i potem pokarm ściągnięty rano daję małemu - 1 porcję. I po ściągnięciu znów normalnie jem.

Onesmile - jak czytam o tych Twoich dolegliwościach to jakby to o Przemku było. Powodzenia na jutrzejszej wizycie i trzymam kciuki żeby to nie była alergia.

Nice-girl - na "Obawy dot. noworodkow' opisalam dokladnie, co sie nam ostatnio dzieje z Pawlem. Czy Ty tez tak mialas? Please, odpowiedz.

reklama
witam ponownie
lolkak, a może spróbuj po prostu łyżeczką? Wiem, użeranie się straszne, ale cóż ...

A karmienie mojej dziumdzi zaczęło ostatnio przypominać koszmar.
Raz, że straciła apetyt- zjada 110 góra.
Dwa, że muszę ją karmić na kilka razy. Na początku ładnie ssie, a gdzieś w połowie zaczyna się kręcić, przeciągać, prężyć i bóg wie, co jeszcze :sorry:. Wypluwa smoczek, macha główką, za Chiny ludowe nie daje sobie go włożyć ponownie.
Biorę ją do odbicia, czasem sobie beknie, ale dalej nie chce butli, muszę ją położyć na chwilę, żeby się pokręciła, pomajtała kończynami i wtedy, po jakimś czasie zje odrobinę, po czym cała zabawa zaczyna się od nowa. I tak do znudzenia.
Zupełnie nie wiem, gdzie jest problem- może nowe mleko jej nie smakuje? Zmieniłam ostatnio, bo po poprzednich robiła kupę co 2-3 dni w wielkich bólach i mękach. Teraz kupkę robi ładnie dwa razy dziennie, ale za to zaczęła wyprawiać cyrki przy jedzeniu...
Ech, chyba nigdy nie będzie idealnie. Już sama nie wiem, co gorsze- brak kupki, czy to prężenie i plucie smokiem przy jedzeniu... :dry:

lolkak- tak jak pissze tomas2209: nuk. ma bardzo dużo różnych smoczków do wyboru- i sylikonowych i lateksowych. Moja Zu ma z lateksowym do herbatki, bo z innej pić nie chce. Albo Lovi ma taką butelkę z łyżeczką od 0+
Lovi, butelka, silikonowa, 120 ml, 1 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie
moze to byłoby jakieś rozwiązanie?

vampiria, a może Twoja niunia ma chore uszka? Jak dziecko ma zapalenie ucha to nie chce ssać, bo wtedy je boli. Choć 110 ml to nie tak mało. Moja niunia już ma 2,5 miesiąca i zjada max 120 ml, ale przybiera bardzo dużo i bardzo szybko :D taka sie z niej robi kluseczka ;)
Tylko z tymi kupkami ma problem, robi raz dziennie, ale strasznie się pręży, a jak jej bączki idą, to już w ogóle płacze. Chyba ją boli :( sama nie wiem co robić, bo espumisan daję jej regularnie, jeszcze windi jej pomagam (magiczne urządzenie, naprawdę polecam! pomaga przy najgorszych nawet bólach brzuszka), termofor kładę, a ją ciągle boli...

witam ponownie
lolkak, a może spróbuj po prostu łyżeczką? Wiem, użeranie się straszne, ale cóż ...

A karmienie mojej dziumdzi zaczęło ostatnio przypominać koszmar.
Raz, że straciła apetyt- zjada 110 góra.
Dwa, że muszę ją karmić na kilka razy. Na początku ładnie ssie, a gdzieś w połowie zaczyna się kręcić, przeciągać, prężyć i bóg wie, co jeszcze :sorry:. Wypluwa smoczek, macha główką, za Chiny ludowe nie daje sobie go włożyć ponownie.
Biorę ją do odbicia, czasem sobie beknie, ale dalej nie chce butli, muszę ją położyć na chwilę, żeby się pokręciła, pomajtała kończynami i wtedy, po jakimś czasie zje odrobinę, po czym cała zabawa zaczyna się od nowa. I tak do znudzenia.
Zupełnie nie wiem, gdzie jest problem- może nowe mleko jej nie smakuje? Zmieniłam ostatnio, bo po poprzednich robiła kupę co 2-3 dni w wielkich bólach i mękach. Teraz kupkę robi ładnie dwa razy dziennie, ale za to zaczęła wyprawiać cyrki przy jedzeniu...
Ech, chyba nigdy nie będzie idealnie. Już sama nie wiem, co gorsze- brak kupki, czy to prężenie i plucie smokiem przy jedzeniu... :dry:

Mój dokładnie to samo robi przy cycu :-///Kupki nie ma od 2 dni i widzę,że go to męczy też bardzo.Ja podaję też mleko Nan,bo karmię mieszanie.A jakie Ty podajesz mleko,że kupki lepiej idą...tylko faktycznie może jej smak nie pasuje.

Dziewczyny mam pytanie,jak karmię mieszanie i właśnie mam zamiar zwiększyć ilość karmień mlekiem modyfikowanym to jak ma sie to do dopajania.Ile razy dziennie powinno się podawać dziecku jakąś wodę i/lub herbatkę no i co wy podajecie swoim pociechom i w jakich ilościach?

nie wiem jak jest przy mieszanym, ja przy całkowitym karmieniu mm słyszałam, że powinnam dawać małemu w ciągu całego dnia tyle picia co największa porcja,którą pije mleka, więc np u nas zwykle to 150ml, ale nie daję raczej tyle. najczęściej raz dziennie 100ml herbatki rumiankowej

rykiavik, to chyba - oby- nie jest zapalenie uszka, bo poza karmieniem zachowuje się normalnie, nie widać, żeby coś jej dolegało... Więc nie wiem, o co chodzi... Ale skoro mówisz, że Twoja córeczka zjada 120 i tyje, to może niepotrzebnie się tak martwię... Zresztą, niedługo będą ją- chyba- ważyć, więc się okaże, czy przybiera na wadze...
czarodziejkM, jeśli karmisz mieszanie, to chyba nie musisz dodatkowo dawać pić, bo maluszek pije Twoje mleczko... Ja jestem w Szkocji, więc co do mm to Ci nie pomogę, bo tu nie ma takiego jak w Polsce, ale próbowałam Bebilonu, chyba Pepti się toto zwało i była nieznaczna poprawa. Tylko tyle, że jest sporo gęstsze niż normalne...

A w ogóle, to jeśli w mm jest witamina D3, to trzeba jeszcze dodatkowo ją podawać? Bo tutaj nie idzie się dowiedzieć, te ciemne masy nie widzą w ogóle potrzeby podawania dzidzi D3, a ja z kolei nie chciałabym przedawkować...

reklama
Do góry