reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kącik dla naszych Szcześć

To jest chyba bez stelaża co? Bo te na stelażu są masakrycznie niewygodne.
A jeśli chodzi o to to składa sie z kilku części i nie będzie się rozjeżdżać? Do mnie nie przemawia...

A dlaczego chcecie koniecznie niskie na ziemii?

Głównie chodzi mi o to, żeby można było się z nią na tym położyć, w awaryjnych sytuacjach. A Ali pokoik jest maleńki, wolałabvm go jeszcze nie pomniejszać dużym meblem. W perspektywnie 2 dziecka będziemy przenosić naszą sypialnię do tego małego pokoiku a dzieciom oddamy większy, ale to dopiero za jakieś 1,5-2 lata.

Idealne byłoby łóżko piętrowe taka KURA pod którą byłoby miejsce, ale Ala tak czasem w nocy świruje i się rzuca że boję się, ze spadnie.

reklama
A mieścisz się na nim z Asią ?

Bo druga opcja to taka, że faktycznie kupujemy zwykłe łóżko a ja mam w zanadrzu materac na którym w razie czego śpię na podłodze z Alą w pokoju dopóki się nie przyzwyczai... :)

W sobotę moze pojedziemy razem do IKEA i pokażemy Ali takie łóżka, może jej się spodobają..

Ostatnia edycja:
Nie wiem czy się mieszczę bo jeszcze nie kupiliśmy:rofl2:

Ale skoro mieszczę się w łóżeczku z Asią to i na tym na luzie;-)Przymierzcie się np. w Ikei.

A co do spania z nią - to raczej nie kładłabym się z nią do łóżka, a siadała obok i np. trzymała za rękę. Chyba tak będzie bezpieczniej, bo .łatwiej bedzie uciec z pokoju niż wyskoczyć z łóżka;-)

Agrafka nasi znajomi mają takie łózko z linka , który wkleiłaś i jako miejsce do siedzenia , typowa sofa jest super. Ale po rozłozeniu to sama gabka , niezbyt zdrowa na dłuższą metę dla kręgosłupa

Dziewczyny, czy któraś z was widziała "na żywo" tego typu łóżka ?
Sofa kanapa łóżka dzieci JUNIOR NEXT SUPER TKANINY (1872929222) - Aukcje internetowe Allegro

Dla nas byłoby to idealne rozwiązanie, ale boję się, ze to jest niewygodne i niedobre (zbyt miękkie) dla pleców, sama gąbka. Spałam kiedyś na czymś podobnym tylko grubszym i to byl koszmar.

my mamy taka z innym wzorem i to u nas sluzy do siedzenia w dzien...ta sofa nie nadaje sie do spania dla dziecka...owszem Kacper pare razy na niej kimnal w ciagu dnia ale takie drzemki nie byly dluzsze niz godzina. nie polecam tego do spania na noc.

reklama
Do góry