reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jestem przewrażliwiona, ciąża

wikk0t

Zaciekawiona BB
Czy to wszystko jest normalne w ciąży?
Parę dni temu pisałam do Was, że nie widać zarodka itd, że lekarz straszył poronieniem. Teraz jak już wiem, że serce bije, jest w miarę ok to siedzę i tak jak na szpilkach.
Miałam brunatne plamienia przed braniem duphastonu - dziś mija tydzień odkąd go biorę już praktycznie nie mam plamienia.
Jednak pobolewa mnie podbrzusze, czuję coś takiego jakbym długo wstrzymywała siku i taki "ciężki" pęcherz. Chodzę do łazienki, ale tylko kilka kropelek. Oprócz tego dużo leci mi śluzu/wodnistej wydzieliny, białej, czasami żółtawej. Czy to normalne? Ja już się naczytałam, że śluz może też czasami oznaczać poronienie... Jestem przewrażliwiona :( ból piersi jest raz nasilony, raz nie.... Chyba muszę iść na jakieś leczenie :/

reklama
Parę dni temu pisałam do Was, że nie widać zarodka itd, że lekarz straszył poronieniem. Teraz jak już wiem, że serce bije, jest w miarę ok to siedzę i tak jak na szpilkach.
Miałam brunatne plamienia przed braniem duphastonu - dziś mija tydzień odkąd go biorę już praktycznie nie mam plamienia.
Jednak pobolewa mnie podbrzusze, czuję coś takiego jakbym długo wstrzymywała siku i taki "ciężki" pęcherz. Chodzę do łazienki, ale tylko kilka kropelek. Oprócz tego dużo leci mi śluzu/wodnistej wydzieliny, białej, czasami żółtawej. Czy to normalne? Ja już się naczytałam, że śluz może też czasami oznaczać poronienie... Jestem przewrażliwiona :( ból piersi jest raz nasilony, raz nie.... Chyba muszę iść na jakieś leczenie :/
Spokojnie.Trzeba by sprawdzic mocz (badanie ogolne plus posiew),bo moze toczy sie stan zapalny taki nieostry...a tak w ogole musisz duzo pic wody,wit c,urosept/femisept uro po pobraniu moczu mozna,zaczac brac.

Kochana nie czytaj to po 1 w necie bo zaraz Ci wyjdzie ze masz raka. Najgorsza jest żywa krew.. A co do uplawow jestem w 21tyg i też mam uplawy od przeźroczystych do żółtawych..
Ale Polecam Ci wizytę u lekarza.. Może potrzeba globulki bo masz infekcję.. Parcie na pęcherz będzie coraz wieksze. Jak dla mnie powinnaś odwiedzić lekarza i zrobić badanie moczu bo może infekcja jest pęcherza i stąd dolegliwości :)

Kochana nie czytaj to po 1 w necie bo zaraz Ci wyjdzie ze masz raka. Najgorsza jest żywa krew.. A co do uplawow jestem w 21tyg i też mam uplawy od przeźroczystych do żółtawych..
Ale Polecam Ci wizytę u lekarza.. Może potrzeba globulki bo masz infekcję.. Parcie na pęcherz będzie coraz wieksze. Jak dla mnie powinnaś odwiedzić lekarza i zrobić badanie moczu bo może infekcja jest pęcherza i stąd dolegliwości :)
żywej krwi nie mam, właśnie zdziwiłam się że tydzień po braniu duphastonu ustały plamienia, myślałam,ze będą cały czas

Przede wszystkim się uspokój bo stres działa na naszą niekorzyść 😊
Ja jestem w 18t i w sumie to od 6tygodnia jestem niemal non stop na Duphastonie ( dwa razy krew a raz silny krwotok ), bo co go odkładałam bo wszystko się udpokajało to po odstawieniu krwiak automatycznie wracał.
Teraz jestem na etapie faktycznego kończenia z Duphastonem bo wszystko się u mnie umocniło, wyniki bardzo dobre itd.
Ale ogólnie w 6-8-10 i w 12t ciąży byłam kłębkiem nerwów. Grunt to szukanie pozytywnych myśli 😊

Śluz i wszelkie upławy wodniste , białe czy leciutkożółtawe to norma, czasami jest tego niewiele a czasami naprawdę bardzo dużo.
Piersi raz wołały o zmiłowanie a raz przez kilka dobrych dni nie bolały wcale.
Kłucie w podbrzuszu to też norma, pamiętam gdy byłam w około 10tygodniu to każde najmniejsze ukłucie przyprawiało mnie o przerażenie.

Najważniejsze to odpoczywaj, nie dźwigaj niczego, nie chodź za dużo, zakaz seksu.

żywej krwi nie mam, właśnie zdziwiłam się że tydzień po braniu duphastonu ustały plamienia, myślałam,ze będą cały czas
Radzę uzbroić się w cierpliwość bo zwariujesz. Na każdym kroku będzie Cię to wykanczac .
Zgadzam się z dziewczynami. Leć jutro oddać mocz na badania. A w poniedziałek lekarz jak coś będzie w moczu da Ci leki.

reklama
Do góry