reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jestem przerażona😨

Może zapytać na jakichś grupach lokalnych na Facebooku ? Kiedyś widziałam podobny post u mnie w mieście, osoba po operacji nie miała jak dojechać na kontrolę do lekarza. Czasem za niewielką opłatą można znaleźć kogoś kto "prywatnie" zawiezie Cię do szpitala lub świadczy usługi transportowe ale nie jest typową taxowka.

reklama
Nie stresuj się na zapas, wydaje mi się, że nic takiego się nie wydarzy. Ja też rodziłam 3 dziecko po 11 latach od poprzedniego porodu i wcale tak szybko nie szło (skurcze zaczęły się koło północy, Mały urodził się o 8.30 i to po oxy bo tak bym chyba sobie do następnego dnia czekała 😅). Dodatkowo byłam już kilka dni po terminie. Wiadomo, że nie można powiedzieć, że i u Ciebie tak będzie, ale trzymam kciuki żeby bezpiecznie i w miarę bezstresowo dotarła do szpitala.
P.S. Porody i cała opieka te kilkanaście lat wstecz a teraz to niebo a ziemia, na plus oczywiście :) powodzenia i dużo zdrówka

Cześć mam pytanie odnośnie porodu i może wydawać się to dziwne bo tak naprawdę to jestem mamą 2 chłopców lecz ostatni poród miałam 14 lat temu i wiele się od tego czasu zmieniło, mianowicie mam problem z transportem niestety mąż musiał wyjechać i nie będzie go w terminie porodu, jestem wielorodka wiec u mnie nie trwa to 5-7 godzin ostatniego Syna urodziłam w 1,5 godziny z bólami, odejściem wód plodowych i lewatywa. Caly poród może max 10 min, boję się że nie zdążę dojechać taxi czy mogę wezwać pogotowie? A przedewszystkim ostateczny termin mam na 1.11.2024. To święto i auta koło cmentarzy, czy mogę wstawić się do szpitala wcześniej? Na terenie miasta Zabrze jest tylko jeden szpital.

Jak masz takie szybkie i lekkie porody, to może trzeba było wybrać poród w domu ;)

Nie nastawiaj się na nic - może być szybko, ale nie musi.
U mnie 4 ciąża, poród niby 3, ale naturalny 2 - i położna mi powiedziała, że 3 porody bywają często długie i kapryśne, co często jest dużym zaskoczeniem dla rodzącej - nie sprawdziło to się u mnie, ale może u Ciebie akurat tak

Jak masz takie szybkie i lekkie porody, to może trzeba było wybrać poród w domu ;)

Nie nastawiaj się na nic - może być szybko, ale nie musi.
U mnie 4 ciąża, poród niby 3, ale naturalny 2 - i położna mi powiedziała, że 3 porody bywają często długie i kapryśne, co często jest dużym zaskoczeniem dla rodzącej - nie sprawdziło to się u mnie, ale może u Ciebie akurat tak
ja 3 porody sn i drugi był najlepszy i najszybszy ❤️

Czwartą urodziłam w domu na ręce męża, bo akcja ruszyła z kopyta i nie było opcji, żebym zdążyła 🤣 najlepszy mój poród, serio! Później pojechałam karetką do szpitala

Do góry