Cześć kobitki mam do was pytanie w sprawie jedzenie. Jestem w ciąży i wiem ze nie można surowych ryb np w sushi ale czy wege sushi można? Czy są jakieś składniki warzywo/owoc którego trzeba w sushi unikać? I czy nori można normalnie jeść? Z góry przepraszam ze takie pytanie nietypowe ale jestem bardzo ciekawa iż uwielbiam sushi
reklama
Madzia86G
Fanka BB :)
Sushi nie zawierające surowej ryby można spokojnie jeść .
marta18691
Są sushi co mają surowa rybę przecież są różne rodzaje napewno trzeba czytać etykiety co tam mają w sobieSushi nie zawierające surowej ryby można spokojnie jeść .
Zazuu
dlatego napisała, że można jeść to nie zawierające surowej rybySą sushi co mają surowa rybę przecież są różne rodzaje napewno trzeba czytać etykiety co tam mają w sobie
Madzia86G
Dlatego napisałam właśnie, że poza surową rybą można spokojnie jeść.Są sushi co mają surowa rybę przecież są różne rodzaje napewno trzeba czytać etykiety co tam mają w sobie
Poza tym ja bym odradzala kupowanie marketowych sushi, bo one to w ogóle są robione nie wiadomo kiedy i jak.
Jeśli sushi to już ze sprawdzonej restauracji .
Nie jadam sushi z marketuSą sushi co mają surowa rybę przecież są różne rodzaje napewno trzeba czytać etykiety co tam mają w sobie
Zazuu
Nie jadam sushi z marketu
Wybierz po prostu coś z pieczoną ryba, albo w tempurze, alternatyw jest mnóstwo. W praktycznie każdej restauracji jest zawsze jakiś zestaw dla ciężarnych
Smacznego
Salamatka
Ja osobiście unikam sushi które uwielbiam ze względu na rady znajomego pracującego w dobrej knajpie sushi. Odradził mi bo jak bywa młyn w knajpie to nie zwracają uwagi na deski, noże i kroją wszystko razem. Czasem nie ma personelu, czasem za duży natłok zamówień. Wtedy nie patrzą na to w myśl zasady czego oczy nie widzą... Oczywiście pewnie nie jest to norma jednak trzeba mieć z tyłu głowy że może się i tak zdarzyć bo umówmy się że knajpa w młynie albo wypadkach losowych (jedna osoba na kuchni) ma swoje priorytety biznesowe. Dlatego jak już szukałabym knajpy gdzie możesz patrzeć na ręce jak przygotowują i dobitnie powiedzieć że musisz mieć czyste nieskażone surowością.
Zazuu
Ja osobiście unikam sushi które uwielbiam ze względu na rady znajomego pracującego w dobrej knajpie sushi. Odradził mi bo jak bywa młyn w knajpie to nie zwracają uwagi na deski, noże i kroją wszystko razem. Czasem nie ma personelu, czasem za duży natłok zamówień. Wtedy nie patrzą na to w myśl zasady czego oczy nie widzą... Oczywiście pewnie nie jest to norma jednak trzeba mieć z tyłu głowy że może się i tak zdarzyć bo umówmy się że knajpa w młynie albo wypadkach losowych (jedna osoba na kuchni) ma swoje priorytety biznesowe. Dlatego jak już szukałabym knajpy gdzie możesz patrzeć na ręce jak przygotowują i dobitnie powiedzieć że musisz mieć czyste nieskażone surowością.
Równie dobrze możesz zamówić sałatkę a pokroją Ci nożem od tatara. Jak gdzieś pracują brudasy to nie ma bezpiecznej opcji jedzeniowej i trzeba się żywić tylko w domu
reklama
Salamatka
DokładnieRównie dobrze możesz zamówić sałatkę a pokroją Ci nożem od tatara. Jak gdzieś pracują brudasy to nie ma bezpiecznej opcji jedzeniowej i trzeba się żywić tylko w domu
Tylko piszę że trzeba mieć to na uwadze. Ja w ciąży stołuje się głównie w domu a jeśli na mieście to też tylko i wyłącznie biorę rzeczy na gorąco które widać jak były przygotowywane.
Nie mówię że trzeba tak robić, ale skoro dostałam taką informację od kogoś pracującego w knajpie to się nią dzielę, moją perspektywe to osobiście zmieniło.
Podziel się: