reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jakos nas tu mało.......

i jeszcze miałam dodac, ze na razie u nas w przedszkolu dzieci nie mają zadań domowych. Wszystko robią w przedszkolu.

A każdą nieobecnośc musze usprawiedliwiać na pismie, tak jak w szkole..... oj skończyły się beztroskie czasy dla naszych "bobasków" :laugh:

reklama
U nas tez są dzienniczki i nalezy w nie wpisywac usprawiedliwienia.
Zapłaciłam też za książki , ale nie jest tak źle 65 zł +6,5 do religii.
Zadania domowe są nadal ale juz nie tak duzo , codziennie dostaja dwie kolorowanki do pomalowania a rodzice tekst do przeczytania,
poza tym uczą sie duzo piosenek i wierszyków.
Pisac i czytać na razie nie musza umieć.
No i na szczęście póki co Igor jest zachwycony odrabianiem "lekcji".On lubi kolorować, gorzej jak musi się naucvzyć wierszyka.

loli - najwazniejsze z Igor jest zadowolony ...
a ja dodam jeszcze ze u nas za podreczniki sie nie placi ... tylko za zeszyty do religii trzeba bedzie wybulic :) dzis beda pierwsze zajecia wiec zobaczymy ...
no i musze jakis piornik z wyposazeniem kupic bo dziecko sie domaga :)

O rany, a ja mialam ostatnio zebranie w przedszkolu i miałam ze sobą 200 zł - oczywiścia zabraklo na wszystkie opłaty ::) . Książeczki 84 + 11 od religii, ubezpieczenia itd. Chyba powinnam zacząć zbierać na przyszły rok. U Matiego prac domowych raczej nie ma (no chyba, że nie zdąży z kolorowankami w przedszkolu to wtedy zabieramy do domu, zeby nie bylo zaległości).

Loli zazdroszczę podejścia Igorka bo Mateusz taki chętny do prac nie jest - ale pracujemy nad tym

Witam wszystkie mamusie :D i Ciebie kochana Aniulko ;) :D. Fajnie spotkać się i na innym wątku ;)
U nas w przedszkolu aż tak dużo wydatków nie ma i całe szczęście, bo nie wiem jakbym na to wyrobiła. Podręczniki kosztowały 43zł, komitet za cały rok 100zł i można w ratach (choćby co miesiąc 10zł), wyprawki nie ma żadnej, co mnie bardzo zaskoczyło, bo w poprzednim przedszkolu za cały rok trzeba było zapłacić 60zł ::), ubezpieczenie 24,50zł (też niedużo) + dodatkowe zajęcia. Narazie jeszcze nie zapłaciłam , ale w przyszłym tygodniu ureguluję co bardziej naglące. Zadań domowych nie ma. A i tak jestem zdziwiona, że Sara naczyła się w przedszkolu już dwóch piosenek i wierszyka. Widać, że pani dużo z nimi pracuje, a Sara z przyjemnością chodzi do swojej zerówki i jak nadchodzi weekend jest bardzo niezadowolona :laugh:
Aniulka kaskader ci rośnie ;)
Życzę dużo zdrówka i aby choroby omijały nasze brzdące :)

no i pojawiły sie pierwsze oznaki niezadowolenia,
Igor wczoraj stwierdził że Pani w przedszkolu była fajniejsza, bo ta w zerówce ciągle na nich krzyczy,
a dziś mój synuś dostał czarna kartkę za gadanie na filmie ekologicznym,Pani im wprowadziła takie czarne (jako kara) i czerwone (jako nagroda)kartki.
Ale też został nagrodzony za zrobienie slicznego plakatu o środowisku i dostał misia.
Poza tym znowu mamy wierszyk do nauczenia na poniedziałek.

no i mój nieśmiały ,zawsze grzeczny synuś rozbrykał się,ma w zerówce mnóstwo kolegów i strasznie szaleją,ma już 2 czarne kartki za złe zachowanie i raz stał w kącie,

Witam mamusie przedszkolaków!
Ja mam córkę w 5-latkach i juz płaciłam za książki , ćwiczenia 100zł (i coś jeszcze ale nie wiem co bo mąż płacił i niestety nie zdążył zapamiętać biedny...:-D ), za ubezpieczenie 40 zł, za komitet 50 zł, wyprawka na pól roku 50 zł, angielski 35 zł. Jejciu jak z tym wszystkim wyrobić!?:szok: Na dokladkę to mała często choruje i na leki też dużo w aptece zostawiam....
Dobrze że jeszcze prac domowych nie przynosi bo to mały leniuszek:baffled: Szybko się nudzi..Mam nadzieję ze za rok bedzie lepiej
pozdrowienia
trzymajmy sie za kieszenie:-) :-) :-)

reklama
witam...
jestem mama szesciolatka Samuela
Samuel kontynuuje zerówke w przedszkolu do ktorego uczeszczał
za ksiązki zapłaciłam 68zł + 8 zł do religii
zadania czasami mają,ale przewaznie to są to zadania których dziecko nie skonczyło na zajęciach
synek ogolnie bardzo zadowolony
podoba mu sie ze juz pojedyncze wyrazy umie złożyc i przeczytac i to motywuje go do intensywnej pracy;-)
z liczeniem jest gorzej(po mamusi)
widac ze matematyk z niego nie bedzie:-D

Do góry