reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakim mlekiem karmicie waze skarby?

Mamy refluks i nutriton nie pomógł, chlustała fontannami mleka, na wszystko dookoła, a ja codziennie pranie robiłam. Jak mi kasy zabrakło to kupiłam kleik, też dla zagęszczenia i się zdziwiłam, że tak zadziałał. Ale jak dostanie samo mleko rzadkie, bo nie pije płynów, to potrafi wymiotować. Wystarczy, że zakaszle, albo tak się odbeknie, że z mleczkiem.

reklama
To dobrze, że kleik pomógł, myśmy nie mieli badań aby stwierdzic czy mały ma refluks, bo nasza pediatra stwierdziła, że to normalne u dzieci, a mi go było szkoda i mąż pojechal do apteki i kupił ten nutrition, później u innego lekarza byliśmy i powiedział, że jak nie minie po nutritionie to będziemy badania robić, ale na szczęście minęło :-) Paulince też mine :-)

Edit: jest z gerbera 1 widziałam dziś w auchan

Ostatnia edycja:
Drogie mamy, proszę o opinie jakie mleko podać swojej córce. Próbowałam dawać małej NAN1, ale jej nie smakuje - nie chce go pić. Nie chcę eksperymentować na mojej małej i próbować wielu różnych mlek, stąd pytanie: jakie mleko lubią najbardziej Wasze dzieci? Myślałam nad Bebiko, Mamilac lub Hipp. Które Waszym zdaniem jest najlepsze i najbardziej przypomina mleko z cycusia?

u nas przełom i jedzenie nastąpiło po humanie noc lub bananowej. Obawiam się że co mama to Ci inne mleko poleci musicie niestety pokupować i popróbować. ostatnio kupuję candię gotową w kartonie i muszę powiedzieć że smak ma naprawdę ok i nie "śmierdzi":)

moje pierwsze dziecko bylo karmione mlekiem NAN,a drugie BEBIKO,
kajecik musisz sama wyczuc jakie mleko lubi Twoje dziecko,bo kazde jest inne i sluchanie opini mam tu nic nie da,bo to co dobre bedzie dla jednego dziecka niekoniecznie musi byc dobre dla drugiego :no:niestety nie ma innej mozliwosci jak eksperymentownie.:tak:

U nas był Hipp Probiotyk, Hipp Bio, Nan Active, Nan... I w końcu zasmakowało Bebiko. Myślałam nad Bebilonem, ale to jedno i to samo co Bebiko (ten sam producent, identyczny skład- Bebiko też ma Immunofortis, tylko w Bebiko nazywa się to Prebiotyki Nutricia).

reklama
Do góry