reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakim mlekiem karmicie waze skarby?

reklama
Mam prozbe. Szukalam juz tu w tematach ale nieznalazlam nic konkretnego. Otoz ja i inne przyszle mamusie chcemy sie zapytac jakimi mieszankami mleka karmicie wasze niemowleta. Zastanawiamy sie wlasnie czym karmic nasze dzieciaczki jesli niebedzemy karmic piersia albo juz po. Sa rozne dzieci i kazdy inacze reaguje na mleko ale czy macie jakies super sprawdzone albo czy byly jakies ktore niezdaly testu absolutnie? np. cieszko je rozmieszac , robily sie grodki, piana lub dzieci mialy alergie?
Z gory dziekujemy za odpowiedz.
Ja życzę Ci abyś karmiła piersią i to jak najdłużej. Wygoda, oszczędność i radość. Jak się nie uda albo trzeba będzie już przejść na mieszankę to lekarz pediatra Wam doradzi :-)

ja karmię jeszcze piersią, ale do przyrządzania kaszek ryżowy stosuję Bebiko 2, u nas w szpitalu również je stosowali i dawali dzieciom gdy ich mamy nie miały pokarmu, albo miały go zbyt mało:)

My próbowaliśmy jeszcze w szpitalu pre nan, potem enfamil (zaparcia), w domu bebilon comfort ale strasznie go nie lubiła (próbowałam, strasznie gorzki) aż przeszliśmy na zwykły bebilon i w końcu są kupki, nie boli brzuszek, a teraz zaczęliśmy dodawać troszkę kleiku ryżowego ( dosłownie łyżeczkę na butelkę) i skończyły się wymioty. A też zwracała całe posiłki i spadała już z wagi. Teraz pomalutku na kleiku zaczyna przybierać:)

reklama
Też bym spróbowała, tylko w mojej okolicy nie ma '1" :dry:
Nie wiem czy wogóle są 1, ja kupiłam w realu i były tylko 2 i 3
Mamo Paulinki a to były wymioty czy mocne ulewanie, bo u nas było takie mocne ulewnie, też myślałam ze to wymioty i kupilam nutrition bardzo nam pomógł, a po 6 miesiącu minęło, choć zdarza sie ze jeszcze małemu sie uleje,

Do góry