reklama
Renik
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
Gufi - normalnie Zeneon mnie powalił
U nas - jak coś broi to Emilia !!!, poza tym Emi, Emiśka, Miska, Misia, kropeczka, niunia, oczywiście kochanie, słonko, żabcia, skrzacik, szczypiorek
a moja 4 letnia bratannica mówi na nią Emilek kefirek, globusik, laleczka
U nas - jak coś broi to Emilia !!!, poza tym Emi, Emiśka, Miska, Misia, kropeczka, niunia, oczywiście kochanie, słonko, żabcia, skrzacik, szczypiorek
a moja 4 letnia bratannica mówi na nią Emilek kefirek, globusik, laleczka
monia0203
Zaciekawiona BB
U nas bezapelacyjnie niunia nawet sama tak na siebie zaczęła mówić od jakiegoś czasu domi(od dominiki) i to tez jej się podoba.
a pozatym;
kruszek,klucha,słoneczko,aniołek,dika,fąflik,domisia,córucha(ale tylko wtedy jak mi mówi moja mamucha)
a pozatym;
kruszek,klucha,słoneczko,aniołek,dika,fąflik,domisia,córucha(ale tylko wtedy jak mi mówi moja mamucha)
Joanna_Z
Fanka BB :)
U nas jest
Maya, Mayka, Mayunia, Mayeczka, Nuna, Dziunia, Mayka, Maycik,
Maya, Mayka, Mayunia, Mayeczka, Nuna, Dziunia, Mayka, Maycik,
Kasiorka 22
Zaangażowana w BB
Słyszałam że żeby dziecko wiedziało jak sie nazywa powinno sie mówić do niego wyłącznie po imieniu dlatego staram sie mówić do niego: Adaś ale wiadomo że też mi sie wymknie czasami: misiu, żabko , Adi, albo niuniu
Po prostu jak do dziecka mówi sie za każdym razem inaczej to głupieje i nie wie o kogo w końcu chodzi ale nie sposób jest nie użyć czasami słodkiego zdrobnienia
Po prostu jak do dziecka mówi sie za każdym razem inaczej to głupieje i nie wie o kogo w końcu chodzi ale nie sposób jest nie użyć czasami słodkiego zdrobnienia
ale ja na przykład zdrobnień używam zazwyczaj jak się z nim kiziam np rano, albo tak se gadając.... np. krzykacz jak piszczy, Olesław jak dla żartu go wołam.
A zwracam się do niego zawsze tak samo: OLUŚ i faktycznie na to reaguje, bo jak jestem zdenerwowana i krzykne: OLEK! to nie reaguje
....coś w tym jest
A zwracam się do niego zawsze tak samo: OLUŚ i faktycznie na to reaguje, bo jak jestem zdenerwowana i krzykne: OLEK! to nie reaguje
....coś w tym jest
reklama
Katka
Użyszkodnik ;)
Hania
Haniutek
Hanka
Henio
Henryk
Kasownik <bo ma 1 zab>GUFI;-)
bąbel
glut - ostatnio w kolko tak na nia wolam,jakos midoniej pasuje..hyhy