reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie serki, jogurty najlepsze dla niemowląt ??

Ja podaję małemu co jakiś czas "Misiowy jogurcik", narazie jest wszystko ok. Jada go już od 2 m-cy, jednak calkowicie na modyfikowane mleko jeszcze nie przejdziemy, poczekam az mały skończy rok i zobaczymy;-)

reklama
To troche za mala na kleiki...jesli widzisz ze sie nie najada to porozmawiaj z pediatra............jesli jeszcze ulewa to jest taki zageszczacz do mleka Nutriton -do kupienia w aptece .Ale pytaj sie pediatry czy mozesz stosowac

Synek ma stwierdzoną skazę białkową. Pani doktor kazała jednak zacząć podawać nabiał - serki, jogurty.
W związku z tym chciałabym zapytać jakie serki, jogurty Wy podajecie, czy są jakieś specjalne dla niemowląt, jakie firmy są najlepsze, nie wiem czy np. mogłabym mu dać serek homo z "Biedronki", czy kupować nie patrząc na firmę czy smak????
A ser twarogowy - jaki ????
Ostatnio kupiłam synkowi "danonki", ale są tak maleńkie, że zjadłby chyba ze 3 szt.
Po ostatnim doświadczeniu ze sokiem "Pysio", po którym dostał mocnej wysypki, teraz nie chce aby dostał wysypki po nabiale.

I może znajdą się mamy, które wypowiedzą się jak ich "skazowe" dzieci tolerowały nabiał ????
Hej,
A ja Tobie proponuję poszukać jogurtu z koziego mleka. Kup naturalny i dodaj jakichś owoców. Danonki mają pełno dodatków (pysio tez:( )
Jeśli Pani doktor pozwala podawać nabiał z mleka krowiego to zacznij od czegoś "naturalnego" jogurt z mleka krowiego + jak wspomniałam wyżej owoce.
Serek biały tez nie ma w sobie dodatków.
Polecam czytać etykiety: zgodnie z wymaganiami prawa muszą być wymienione wszystkie dodawane substancje poprzedzone słowem skadniki (w kolejności malejącej).
Moja przyjaciółka ma córkę z okropną alergią (szpital sterydy itd) pracuję w branży więc pomagam jej w wyborze dobrych produktów.
To co reklamowane i drogie nie zawsze jest najlepsze dla naszych maluszków..
pozdrowionka i powodzenia

Dodam, że ostatnio podaję tez małemu zwykły twaróg z odrobina naturalnego jogurtu i niewielką ilością cukru. Malemu bardzo zasmakował, troszkę na chlebek i pysio jest zadowolony:-)

Hmm też się zastanawiałam na mlecznymi rzeczami i ja osobiście (a moja córcia skończyła 8 miesięcy i nie miała skazy i do tej pory karmię ją piersią ) też zaczęłam od misiowego jogurcika po 6 miesiącu ale jej nie smakował :( i kilka dni temu jadłam ja zwykły jogurt dałam jej do spróbowania odrobinkę bo się strasznie domagała i posmakowało :) nie było żadnej reakcji uczuleniowej 2 dni temu próbowała białego sera miała odruchy wymiotne ale chyba chodziło o konsystencje ... co do danonków to nie bede ich podawać bo moim zdaniem to nic dobrego ale szwagierka też ma córcię ze skazą i to właśnie danonki były pierwszą rzeczą po której nie było reakcji alergicznej więc tak na prawdę to wszystko zalerzy od dziecka bo dzieci są różne i dla każdego jest dobre co innego :)

Ja jestem mamą przedszkolaka i do tej pory nie zwracałam uwagi na to jakie serki i jogurty mój synek jada. Teraz zostła smakoszem tego typu produktów więc zaczęłam uwaznie czytać etykiety z tyłu:( No generalnie nie jest dobrze- za dużo cukrów itp. Okazuje się,że naprawdę dobre są polskie produkty, nie mamy się czego wstydzić. Mój synek lubi smak tego serka Hej! Serek waniliowy150g - Delikatesy internetowe. Internetowy sklep spożywczy. ,ale niezbyt często można go spotkać w sklepach. Jeśli chodzi o jogurty to najczęsciej kupuje naturalne i dodaje do nich owoce

reklama
hej . jestem tutaj nowa . Mój 10 miesięczny synek też ma alergie na mleko białka krowiego plus gluten . Jedna z was napisała o jogurcie z mleka koziego ja własnie dzisiaj podałam go mojemu synkowi i po 4 godzinach pojawiła się wysypka . Lekarka mi tak doradziła ale powiedziała tez że mleko kozie tez zawiera białko i tez uczula tak jak krowie no ale coz trzeba próbować może akurat twojemu nic nie bedzie

Do góry