reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie Przedszkole wybrać???

Jeśli ktoś jest na etapie poszukiwania przedszkola to z czystym sumieniem polecam Goodstart w Konstancinie Jeziornie. Jest to fajne, kameralne przedszkole z naciskiem na język angielski :) W tym roku mój synek je kończy, a od września zacznie tam chodzić córka :)

reklama
Dobre pytanie. Szczególnie,że przedszkoli jest duzo. Zarowno prywatnych jak i państwowych. Każda mama chce w koncu jak najlepiej dla swojego dziecka. Szkoda tylko,że tak trudno jest dostać się czasami do przedszkola państwowego. Zapisy prowadzone są z dużym wyprzedzeniem ( słyszałam, że niektóre mamuśki zapisują dziecko jak jeszcze jest w brzuszku).

Jeśli chciałybyście aby dziecko uczyło się angielskiego już od najmłodszych lat to polecam zastanowić się nad zapisaniem go do przedszkola międzynarodowego. Link do: Przedszkole Ciuchcia Puch Puch- przedszkola i żłobki w Warszawie - Bielany, Targówek, Wawer

Ostatnia edycja:
Ja zanim wybrałam przedszkole sprawdzałam, czy pracują tam osoby z pasją, które dobrze się zajmą dziećmi. Fajnie też sprawdzić jakie oferują zajęcia dla dzieciaków. Ja na przykład zwracałam uwagę, czy mają język obcy, moim zdaniem to ważne jest. W Warszawie jak ktoś szuka to polecam Akademię Rozwoju Malucha, mają zniżkę na drugie dziecko :)

Polecam przedszkole Fair Play, my jesteśmy zachwyceni, a dzieci chętniej przebywają w przedszkolu niż w domu. Mają dużo zajęć, więc w domu już tylko odpoczywają. Jest nabór do Fair Play na Łokietka w Krakowie, gdyby ktoś potrzebował.

Również mogę polecić Fair Play, my chodzimy akurat w Rzeszowie na Architektów i jest naprawdę super. Młody każdego dnia idzie z uśmiechem po kolejną porcję przygód. Zdecydowanie warto

U nas to przedszkole językowe. Ważne jest również, żeby miało własną kuchnię, ciekawy program, organizowało wycieczki, urozmaicone zajęcia. Najlepiej, żeby przedszkole posiadało podwórko z placem zabaw no i żebyście mieli również jakieś opinie od innych mam. Chyba to byłoby na tyle ;-)

W Warszawie do państwowych jest system elektroniczny, trzeba złożyć aplikacje. Jeśli któraś z was jeszcze nie wybrała, to ja polecam Pomarańczową Ciuchcie na Bielanach, polecam iść i wszystkiego się dowiedzieć

Ja nie wiem czemu tak dużo osób uważa, że przedszkola prywatne są lepsze niż samorządowe. Sama musiałam dać dziecko do prywatnego przedszkola i okazało się, że nie jest ono miejscem najlepszym dla dziecka. Najwięcej problemów było z wyżywieniem. Syn (a także inne dzieci) wcale nie chciały jeść w przedszkolu. Dania były przesolone, mało urozmaicone, z minimalna ilością warzy w i owoców, często jakieś mrożonki lub na podwieczorek słodycze (to akurat dzieci bardzo chętnie zjadały). Gdy tylko mogłam przeniosłam syna do innego przedszkola, gdzie jest catering z firmy Smakuś i zupełnie inne podejście do żywienia dzieci. Posiłki kolorowe, tylko ze świeżych produktów, bez nadmiaru przypraw, ale równocześnie smaczne, dopasowane do potrzeb malucha. Teraz synek chętnie wszystko zjada i chwali sie w domu, jakie pyszności były w przedszkolu.

reklama
Mam podobne wrażenie. Córka na początku chodziład o przedszkola państwowego ale nie byłam tak do konca zadowolona z opieki, tak więc potem przeniosła się do prywatnego. Obecnie uczęszcza do Thames British School w Warszawie. Pozwolę sobie tutaj dać kontakt do placówki
Link do: Thames British School | Szkoła międzynarodowa w Warszawie
Co mogę o nich napisac
smaczne jedzenie
świetna opieka
wiele zajęć dodatkowych
jak rownież wszystko prowadzone jest w języku angielskim tak wiec córka pomimo młodego wieku zna angielski perfect

Ostatnia edycja:
Do góry