reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jakie mokre chusteczki polecacie

My używaliśmy bambino, dada, i pampers baby fresh i kilka innych. Mimo, że pampers były najlepsze ze względów ekonomicznych szukaliśmy alternatywy, po czym zorientowaliśmy się, niestety dość późno, że pampers baby fresh można kupić w wielopakach i wychodzi cenowo, jak np. dada. Generalnie Dada za mało nawilżona, na bambino kiepsko reagowała skóra, więc jak dla nas Pampers na pierwszym miejscu a potem długo, długo nic. W pieluchach nie ma chyba, aż takiej różnicy, chociaż też jest jednak zauważalna, jeśli chodzi o chłonność czy zapach. I znowu okazuje się, że można kupić pampersy prawie w cenie dady przy większym zamówieniu na allegro.

reklama
A ja chciałam zapytać czy któraś z Was stosowała chusteczki Bambino Baby Love ? Jakiej są wielkości, szukam czegoś ponad standard, co by udało się ekonomiczniej nieco je pożytkować.

Ostatnia edycja:
Ja wychodzę z założenia że jeśli kosmetyki są dobre to skupiam się na jednejj firmie i nie modzę. Baby Love są ok, pieluszki też. Problem z głowy, bo i cena przystępna.

Ja mama dwójki ;), dla obojga używam Kindii. Mają kilka rodzajów, więc można dopasować do wieku dziecka, skóry, wymagań. Nigdy nie podrażniły, mają delikatny zapach. Mam taki sposób, że sprawdzam najpierw akcesoria i kosmetyki dla dzieci na sobie, a chusteczkami np. zmywam twarz, sama mam delikatną alergiczną skórę. Jeśli mnie podrażnią, nie stosuję na dzieciach. Przy Kindii mi się to nie zdarzyło, no i cenowo wychodzę na nich nieźle ;)

Bambino,dada czy Baby Fresh - to moim zdaniem jedne z lepszych mokrych chusteczek dla dzieci i przy tym również nie drogie,można kupić je nawet w sklepach internetowych.

Jeśli chodzi o kosmetyki dla moich dzieci, zwracam uwagę, czy mają właściwości odpowiednie dla takiej skóry, bo skóra dziecka jest bardzo delikatna. Dodatkowo ostatnio moja pediatra powiedziała mi, że u najmłodszych skóra szybko traci wodę i się przesusza. Mój mały miał taki problem… Okazało się, że nie możemy stosować wszystkich kosmetyków. Tylko te, które dobrze nawilżają, np. z emolientami. Podobnie rzecz się ma z mokrymi chusteczkami, my używamy Kindii, bo je zawierają. Te w nowym opakowaniu, co zauważyłam, mają większy rozmiar.

reklama
Do góry