reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jakie kosmetyki dla alergika???

hej,my rowniez borykamy sie z azs,Macius ma bardzo delikatna skore, sucha ,od dawna stosujemy serie oilatum i Lipikar,przemiennie,niestety nie wiem czy pomagaja,moze nie posuwa sie choroba az tak,skora jest nadal sucha ,wiec szukamy dalej.Na buzke jednak dobrze nam dziela kremik Oilatum

reklama
Polecam Ci serie A-DERMA , stosuję ją u synka i podrażnienia wyrażnie się zmniejszyły, maści sterydowej n ie można używać zbyt długo, ta seria jest dobra, jeśli chodzi o kąpiele to po prostu kąpie w krochmalu;)Polecam

Masci ze sterydami nie powinno sie stosowac bo skora po nich staje sie ciensza i wysuszona...i bledne kolo gotowe. Ale lekarze rodzinny najczesciej wlasnie sterydy przepisuja.
U nas na ostre stany zapalne dziala robiona masc z chlorofilem, witamina A i hydrokortyzonem polecona przez alergologa.
A na codzien kosmetyki oliian. Ostatnio odkrylam tez atoperal...ale ta seria zdecydowanie drozsza

Widezę, że nikt z was nie stosuje super kremu...dlaczego super bo za jedyne 2,50 zł w dostepny w kazdej aptece. Nazywa się: KREM OCHRONNY Z VIT.A .... dla nas rewelacja. Smarujemy Agate całą po kapieli, przy każdym przewijaniu smaruje jej nim pupę. Skóre ma świetną nawilżoną, miłą w dotyku i co ważne żadnych wyprysków. Wcześniej stosowaliśmy Krem z serii emolium i był drogi a egekty dawał takie same jak ten tani ;)
A kąpiemy Agatke w płynie emolium...i niestety nie możemy uzywać mydełka Oilatum poniewaz wyskoczyła po nim wysypka (i dobrze bo zapach jest straszny)

My stosowalismy cala serie Emolium i sie u nas sprawdzal ale ostatnio dermatolog polecila nam Emulsje do ciala z SVR Xerialine jest drogi bo 60zl za 500ml ale wydajny oraz Atoperal.Kupila z Atoperal krem i dla mnie ta seria jest tania w porownaniu do SVR bo zaplacilam za krem 10zl..Atoperal u nas sie rewelacyjne sprawdza u malej na zmiany atopowe ktore po nim zaczynaja znikac:-):-):-)

Witam ;-)
Ja stosuję do kąpieli emolium , no i jak koleżanka maść witaminową z wit. A za 2,5 która jest lepsza od tych wszystkich drogich kremów ;-)

My stosujemy emulsje Cetaphil MD. Rewelacyjna. Suche placki na udach i ramionach zeszły po 2 dniach, a borykałam się z nimi miesiąc. Polecam.

my stosujemy Emolium do kąpieli i do smarowania. A jak coś wyaskoczy to Elidel droga,bo ok 80 zł za 15 g ale wydajna i skuteczna. Maść z vit A wywołał u nas straszną wysypkę, a oilatum też się nie sprawdziło ;-)

z całego serca polecam Eucerin wyleczył buzię coreczki jest jednak dosc drogi dlatego przeszliśmy na emolium krem specjalny do twarzy + do ciała balsam sprawdza sie dobrze, do mycia mydło w kostce oilatum lub nivea mydelko z owsem dla alergikow do pupy krem nivea niebieski. dodam tez ze na czerwone brzydkie plamy na buzi pomogl sudocrem stosowany na noc

reklama
Witam ;-)
Ja stosuję do kąpieli emolium , no i jak koleżanka maść witaminową z wit. A za 2,5 która jest lepsza od tych wszystkich drogich kremów ;-)
u nas niestety nie sprawdziła się, moja córka dostała strasznej wysypki po tym
a dziś kupiłam krem MEDIDERM, koleżanka mi poleciła i zobaczymy, ona była bardzo zadowolona, a jej córka miała straszne zmiany atopowe. za 400 ml zapłaciłam 20 zł:-)

Do góry