reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

Maran,

Mnie nie musisz tego tłumaczyć ;) sama ostatecznie zmieniłam koncepcje. Oba śliczne więc weź to które bardziej się podoba :tak:
Millie jest takie delikatne.

A Erin hmm kobiece bardzo ale takie poważniejsze. Kojarzy mi się że śliczna rudą dziewczynka z mądrymi oczkami. Albo inaczej Erin kojarzy mi sie jakoś tak z wybitnym umysłem. No ktoś o tak pieknym, dostojnie brzmiący imieniu musi być piekielnie zdolny i inteligentny.

Wysłane z mojego LG-D390n przy użyciu Tapatalka

reklama
Ja miałam nie lada przeprawę z imieniem dla bobaska. Na początku przeglądałam imienniki i wypisałam sobie kilka imion, które nawet mi się podobają, były tak między innymi : Aleksander, Piotr, Paweł, Maksymilian, Filip, Bartłomiej, Nikodem,Wiktor. Wybierałam imiona, które dobrze mi się kojarzą i których nasi znajomi nie nadali swoim dzieciaczkom. Żadne z nich nie podobało się mężowi, on mi wymyślał jakiegoś Leona, Kazimierza czy Bolesława i nawet wpadł na nadanie imienia mojego taty :-p No kurde, nie chciałabym aby przy każdym spojrzeniu na młodego ukazywała mi się twarz ojca, zwłaszcza, że jeszcze ma się dobrze i odpukać długo z nami pobędzie. Mama też swoje dorzucała oczywiście i teściowa. Masakra. Nie wspomniałam o tym, że od zawsze podobał mi się Kacperek, tylko że nie forsowałam go, gdyż jeden z naszych kolegów właśnie tak ma na imię. Koniec końców tak się już wnerwiłam tą gadaniną i wymyślaniem oraz posiadaniem w brzuchu bezimiennego stworzenia, że zmusiłam męża do tej jednej ważnej rozmowy. I padło na Kacpra :-) Ja się cieszę jak głupia, nie obchodzą mnie zdania rodziców, chociaż mówią, że się podoba oraz znajomych z paczki, których miny mówią coś w stylu " zgłupiałaś?" albo " chcesz na samym początku tak ukarać bobasa? " . No co to za pytania w ogóle? Skoro tak ktoś mówi to znak, że chyba kontakt z nim/nią trzeba sobie odpuścić i już :-p

Przeciez Kacper to nie jest zadne dziwne imie i nie sadze zebys nim skrzywdzila dziecko. Znam 3 Kacprow, jeden ma ponad 20 lat, drugi to nastolatek, a trzeci to dziecko w wieku szkolnym-podstawowka. Ci starsi ok, ale ten mlodszy to diabel :-)

Szczęśliwa - tu chodzi jedynie o fakt, że ten nasz kumpel ma też takie imię, a jest on baaaardzo wolnym duchem, zero ustatkowania czy myśleniu o przyszłości, zawsze miał tylko fiubździu w głowie i mega wyluzowanych rodziców, którzy zawsze na wszystko mu pozwalali. Aczkolwiek poradzić sobie zawsze umiał w każdej sytuacji no i przystojny jest :-p

Wiecie co? Niedawno moja koleżanka rodziła i dopiero kilka godzin po porodzie wybrano imię. Wcześniej mieli zbyt wiele typów i co chwilę zmieniali zdanie. Jest Lenka. A z tego co wiem to tak pół roku po urodzeniu można jeszcze zmienić imię bobaska także spoko buła :-)

reklama
Ania_kropla u nas tez pustka. Miała być Zuzanna ale nam się od widziała my z mężem chcemy Hanna tak jak moja mama ale Emilia się nie zgadza. I jesteśmy w dupie.

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

Do góry