reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jakie imię dla Waszego maleństwa? :)

jak dla mnie Julek stanowczo za dużo wszędzie. Sama znam 6 w tym 3 mam w rodzinie ;)

Jak dla mnie to i ta Zuzia oblatana. Co wózek to słyszę Zuzia.... ale też prawda, że wyszukuje tego imienia :D Ale już nie będę wymyślać zgodziłam się i niech będzie jak jest. A Lulka pocieszny wymysł mojego dziecka :D być może jej przejdzie w sumie do porodu jeszcze sporo czasu. Narazie cały czas poprawiam, że będzie Hania. Ale bez rezultatów :)

reklama
Xmam,

Ile Wasza Sandra miała jak wybrała dla Julki imię?

Nas teściowa starszy, że jak teraz nie pozwolimy Guci zostawić tej Lulki to będzie się czuła odepchnięta i może być jej przykro..

No sama nie wiem, z drugiej strony mi to obojętne czy będzie Hanka czy Julka ... gorzej z moim Ł. Ale też sam powiedział, że jak Jagoda nie odpuści i będzie tak wołać to damy Julę. Młoda pewnie będzie szczęśliwa, że nazwała siostrę. A może ona tak naprawde nie rozumie i woła tylko tak dlatego, że zna to imię i łatwo jej je powiedzieć?
Zuzie zaraz złapała, a z tą Hanką nie i najpierw przez długi czas mówiła dzidzia, a potem nagle Lulka i to się złości jak poprawiam, że Hania :o

Xmam,

Ile Wasza Sandra miała jak wybrała dla Julki imię?

Nas teściowa starszy, że jak teraz nie pozwolimy Guci zostawić tej Lulki to będzie się czuła odepchnięta i może być jej przykro..

No sama nie wiem, z drugiej strony mi to obojętne czy będzie Hanka czy Julka ... gorzej z moim Ł. Ale też sam powiedział, że jak Jagoda nie odpuści i będzie tak wołać to damy Julę. Młoda pewnie będzie szczęśliwa, że nazwała siostrę. A może ona tak naprawde nie rozumie i woła tylko tak dlatego, że zna to imię i łatwo jej je powiedzieć?
Zuzie zaraz złapała, a z tą Hanką nie i najpierw przez długi czas mówiła dzidzia, a potem nagle Lulka i to się złości jak poprawiam, że Hania :o

Sandrusia miała 2.5 roku :) więc byłą starsza,ale jaka dumna i szczęśliwa żę to włąśnie ona wybrałą to imię,choć my chcieliśmy zupełnie inne ... no ale cóż to są prawa starszego rodzeństwa ;)

hehe chyba te imie poprostu lubią dzieci, szwagierka jak byla w ciąży to starszy synek mowil, ze musi byc Julek to i jest Julek :) a tak w ogole to wszystkie trzy imiona popularne i w sumie chyba nie ma co na to patrzec, tylko co wy uwazacie, a moze i zostawicie tą Julką t chociaż Jagódka bedzie przeszczęsliwa :)

fakt Julka bardzo popularnę imię ale wszysytkie Julki są kochane i urocze
i jak sie Wam podoba i małej to ja bym dała Julcia

Dolga,

Ja w sumie uważam tak samo jak ty. Wszystkie trzy imiona bardzo ostatnio popularne wiec tym i tak się nie kieruje.

A i u nas akurat w rodzinie żadnej Julki nie ma. No ale zobaczymy. Może J zapomni o tej swojej Lulce :)

A jak nie to tak zostanie i juz.

Oj tam popularne czy nie :-) podoba się, rodzeństwo wybrało czy my od lat planowaliśmy i żadne statystyki nie są istotne, przynajmniej dla mnie :-D Ja raz w klasie miałam trzy imienniczki i było przesmiesznie :-D

Ja znam jedną Julke i często słyszę jak ktoś woła tak swoje dziecko ale wydaje mi się że moda na to imię już przechodzi i może nie będzie kilku w jednej klasie. ;)
Za to jak patrzę na Facebooku to same Zuzia i Zosie się rodzą.

Colly,

Ja z Zuzią mam tak samo. Co wózek to Zuzia :eek:
Ale imię piękne i juz na pewno bym go nie zmieniła. Przywiazalam się do mysli o Zuzolku:)

A Julia szczerze mówiąc mi podoba się o wiele bardziej niż Hania. Ale mojemu Ł oczywiście nie. Dobrze, że jak co to zdecyduje Jagoda ;)
Wtedy kłopot z głowy.

reklama
Do góry