reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

reklama
Sreberko ja w końcu tez wrzesniówka ;-) a pisywalam tu juz wczesniej ;-) :-D No a Ty sie rozdwajaj w koncu!!! Buzka :-)

Ja już zdecydowałam gdyż moja córeczka jest z września 2008 i ma na imię Liliana a starsza Paulina.
Przy pierwsze czyli ponad 6 lat temu brałam pod uwagę również:
Nalalia
Maja
Julia
Martyna
dla chlopca:
Borys
Szymon
Przemek
Lukasz
a za drugim razem(z tym ze nie mieszkam w polsce)
Amelia
Aurelia
dla chlopca:
Adam
Lukas
Julian
Kuba
91ec79acdd.png

0153536ab0.png

ja bralam pod uwage tylko Oliwia a ze okazal sie chlopczyk to jest Oliwier. wiem ze sa to popularne imiona ale mi sie bardzo podobaja :-)

Jeszcze jako dziewczynka zawsze mówiłam ze jak kiedyś będę mieć dzieci to będzie chłopiec Patryk,a dziewczynka Patrycja ale wyszło inaczej i chyba dobrze bo mieszkam w Niemczech a tu inaczej wypowiadają te imiona i już tak bardzo w ich wymowie nie podoba mi się to.Teraz miałam nie lada problem bo chciałam imię które po polsku i po niemiecku brzmi tak samo:-).
Oliwie ma moja siostra-super dziewczynka,Oliwierka ma znajoma,ale po niemiecku wypowiadaja to imie okropnie,a szkoda bo jest ladne:tak:

a u mnie Julia miała być Jakubem :-):-) ihihhi:-):-) ale jest Julia bardzo mi sie to imie podoba :-):-)

A teraz jak by miała być dziewczynka to Kornelia. Magdalena ,Amelia. a dla chłopca to tylko Adaś to nam sie podobało i tak zostało:-):-):-)
Mam Julię i Adama :-D:-D:-D

reklama
miała być Żanetka albo Lilianna, ale wszyszła Maja, jednak jeśli druga będzie dziewczynka to będzie Lilka bo strasznie podoba mi się to imie

Do góry