reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

mi podoba się Gerwazy - sama nie miałabym odwagi tak nazwać dziecko ale samo imie ok

jak zdecyduje się na Julke to będe miała dwa najpopularniejsze imiona w tym okresie :sorry: ......... Kuba i Julka - później będzie sześć Jakubów w klasie i 5 Julek :tak:- ja tak miałam 7 Agnieszek w klasie :rofl2::rofl2::rofl2:

wcześniej chciałam Majke, Zuze, Wiktorie, Klaudie, Natalke ale wszystkie te imiona już zajęte i to przez bliskich :angry:
Ala chodzi mi po głowie i może jeszcze Iga ale to znów do nazwiska nie pasiii ..........................................siedze i myśle............... i ta Lenka cały czas przoduje w mojej głowie

reklama
Aga - ja się z tego Gerwazego to śmieje..., ale jak będzie syn (oby Córka...) amoje ochanie będzie jeszcze z leksza wczorajsze po oblewaniu Syna..., i wymknie mu się Gerwazy - to go zastrzelę........

W mnie w klasie - były 3 Aleksandry, 3 Katarzyny...hmmm ale chłopcy się jakoś nie powtarzali...

A Julka - ładnie . ale ja bym była za Lenką:):):)

Moją mamę dziadek zarejestrował w usc po 3 miesiącach od urodzenia bo sąsiad go postraszył, że kolegium zapłaci. Mama ma więc 2 daty urodzenia 31.07- faktyczna i 01.10- urzędowa.:happy:

Matylda - moja mama ma identyczna sytuacje - dwie daty do zapamietania bo dziadek podczas rejestracji wpisal nie ta date urodzenia :-D
Moj brat z kolei tak sie zestresowal (twierdzil, ze pani urzedniczka byla bardzo niemila :wściekła/y:) i zapomnial, ze cora miala miec dwa imiona a nie jedno :-D
Moze ja mojemu mezulkowi na kartce napisze? Tak na wszelki wypadek ;-)

Jesli chodzi o nasze typy to juz gdzies o tym pisalam - po wielu dyskusjach :wściekła/y:ustalilismy Damiana, natomiast dla dziewczynki wymarzylam sobie Oliwie ale mezus sie zaparl i juz:-(, wiec bedzie Natalia lub Klaudia :-)

Pozdrawiam cieplutko :-)

jak zdecyduje się na Julke to będe miała dwa najpopularniejsze imiona w tym okresie :sorry:

julka to bardzo ładne imię:-D:-D i popularne- to fakt... jak krzyknę "julka" na placu zabaw, to połowa dziewczynek sie odwraca:-D

u nas syn bedzie michał:-) mąż postanowił
a córeczka- ola lub natalia

julka to bardzo ładne imię:-D:-D i popularne- to fakt... jak krzyknę "julka" na placu zabaw, to połowa dziewczynek sie odwraca:-D

u nas syn bedzie michał:-) mąż postanowił
a córeczka- ola lub natalia

Witaj Ewa :-):-)
Michal jest super, bardzo mi sie podoba, gorzej z moim slubnym brrrrrrr

A i jeszcze podoba mi sie bardzo Mikolaj, ale tak chciala dac na imie maluchowi moja siostra, a ze wyszla dziewuszka jest Michalinka { tez ladnie co ??i popularne od czasu filmu Tylko mnie kochaj}, wiec swinia nie bede i nie podkradne im tego pomyslu, niech sobie zostawia na druga pocieche :tak::tak::tak:

Mnie ostatnio po glowie chodzi jeszcze Ignacy i Julianek, ale chyba wiekszych szans z malzem nie mam, w koncu i tak on pojdzie malego zarejstrowac..........

A naprawde jest pol roku na zmiane w urzedzie, w razie jakby co, pytam heheh:-D:-D:-D

Pól roku jest bez podania przyczyny, później musisz umotywować (np. że imię jest ośmieszające, że wszyscy nazywają dziecko innym imieniem), a przez pierwsze 6 m-cy muszą ci zmienić jak chcesz i nie musisz się tłumaczyć :tak:

Kurcze, wszystkie imionka mi się podobają :laugh2:
Natalia jest tez ostatnio popularne - zawsze ktoś ze znajomych ma jakąś mała Natalkę - będzie tyle ile Julek ;-)

Dzieki wielkie Kasienka za wyjasnienie!!!!:-):-)
Gorzej tylko jak juz ktos ochrzci, a pozniej mu sie to ze chrztu odwidzi, co?? To juz chyba raczej odwrotu nie ma.......

hmm, albo przy chrzcie , najlepiej jeszcze przy Księdzu kłocić się ...:-D:-D:-D
I powieccie, same jak w tak ważnej sprawie zaufać facetowi..., a jak mu się odwidzi...albo coś zapomni...

Mój tata , jak pozedł mnie rjestrować to pytał się Pani w urządzędzie jaki dzień mamy, bo nie był pewny ile dni temu się urodzialam ...:tak::szok:

reklama
A my z mezem mamy jeszcze dodatkowy problem tj. aby imiona brzmialy a najlepiej pisalo sie tak samo po polsku i angielsku, co strasznie zaweza liste. Dodatkowo dziadkowie musza umiec lub byc w stanie go sie nauczyc :-) Wydaje sie smieszne :-)

Jak na razie dla chlopca wybralismy ROBERT
A nad dziewczynka ciagle nie mozemy sie zdecydowac i tu dodatkowy problem bo imie nie powinno konczyc sie na "A" bo nazwisko zaczyna sie na "A" i jest dosc krotkie. Jednak polskie imiona damskie prawie zawsze koncza sie na "A" :-(Mnie podoba sie imie ELENA, ale K. sie nie podoba. Poza tym widzialam tu imie YOLA, ktore brzmi tak jak nasza Jola. Ale ciagle to nieszczesne "A" na koncu :-(

Bede wdzieczna jak przyjdzie wam cos do glowy.

Nie mamy jednak problemu z drugim imieniem, bo tak jak ja i brat tak samo moje dzieci dostana imiona po zmarlych dziadkach i beda to JOLANTA i KAZIMIERZ. W tej kwestii K. nie ma juz nic do powiedzenia :-D

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry