reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imie dla naszej pociechy ???

ja mam nadzieje,że 28-ego poznam płeć - może młode pokaże i ułatwi mamusi podjęcie decyzji no i mogłabym potroszku ubranka kupować - szczególnie jak będzxie dziewuszka to garderoba do wymiany

Jak bedzie chlopczyk to pewnie juz bedzie widac, gorzej z dziewczynka, to chyba zawsze troche wiecej czasu potrzeba na stu procentowe potwierdzenie.
Fajnie masz, ze przynajmniej masz duzo malych ciuszkow na sam poczatek, reszte sukienek i takich tam innych mozna juz pozniej dokupic, prawda??

reklama
kasia - ty się śmiej:-D:-D:-D, aja będzie chłopiec i zamiast Adam bądź Mateusza - mój M. zrobi mi kawał i zarejestruje jako Gerwazy :angry:

u mnie w rodzinie był taki przypadek kuzynka urodziła córeczke wybrała dla niej imie ale mąż tak uparł się na Sabinke, że nie było gadania - jej to imie wogóle nie pasowało ale on i tak postawił na swoje bo do papierów podał Sabinke :-) teraz już się przyjeło to imie i bardzo do niej pasuje ale na początku było dziwnie

U mnie w rodzinie dziadek uparl sie ze nazwie syna Andrzej Waldemar i tak go zapisal w usc. Babcia byla wsciekla i wolala malego Jacek. Do tej pory zostal Jacek i chyba nawet nie wszyscy wiedza ze to nie jest prawdziwe imie

U mnie dziadek poszedł rejestrować ciotkę i pokręcił - zamiast Mirosława Anna dał Mieczysława Anna. Babcia się za głowę złapała i w końcu zmienili na Anna Mieczysława, bo wtedy jakoś trudno było zmienić na Mirosławę. :-D

Hej
ja też znam takie przypadki, koleżanki ojciec jak ją rejestrował w usc to był po kilku głębszych i zamiast Magdalena Lidia podał Anna Lidia.
Drugi taki przypadek też był z moją koleżanką, rodzina ustaliła imię dla niej (miało być Monika) a roztargniony tata podał Arleta.
:laugh2: takich przypadków można by wymieniać i wymieniać.

Moją mamę dziadek zarejestrował w usc po 3 miesiącach od urodzenia bo sąsiad go postraszył, że kolegium zapłaci. Mama ma więc 2 daty urodzenia 31.07- faktyczna i 01.10- urzędowa.:happy:

reklama
Jak bedzie chlopczyk to pewnie juz bedzie widac, gorzej z dziewczynka, to chyba zawsze troche wiecej czasu potrzeba na stu procentowe potwierdzenie.
Fajnie masz, ze przynajmniej masz duzo malych ciuszkow na sam poczatek, reszte sukienek i takich tam innych mozna juz pozniej dokupic, prawda??

właśnie wiem , że jak będzie chłopak to jest spora szansa że już będe wiedziała u Kubasa dowiedziałam się w 12 tyg a teraz będzie 13 t.c.
z Kubusikiem jakoś czułam, żebędzie synuś a teraz nie mam pojęcia-na początku myślałam, że dziewuszka ale teraz to nie wiem

a co do ubranek fakt mam ich sporo ale gdzie one są to nie mam zielonego pojęcia :eek: gdzieś zakopane w stercie kartonów , worków i innych rupieci - jeżeli nie zdążymy z przeprowadzką do sierpnia to będe musiała kupować nowe bo poprostu ich nie znajde

Do góry