reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jakie imię dla dziecka ?

Ja też na temat imion ale zwierząt wybaczcie, bo mi się skojarzyło, jak przywiozłam suczkę wilczurka do domku i wymyslałam imię dla niej i znalazłam DEJZI (DEJZUNIA) to tata najwięcej miał do powiedzenia, że on nie zapamięta, że on by wolał SABA itp. ale się uparłam, zreszta mamie i bratu się podobało i zostało, to tata przez kilka miesięcy mam wrażenie że na złość :p trochę wołał do niej "Krejzi" :-) ale potem jak nawet dziadki zapamietali jak nasz pies ma na imię to chyba starszemu głupio było i zaczał wołać normalnie:p

reklama
Ja też na temat imion ale zwierząt wybaczcie, bo mi się skojarzyło, jak przywiozłam suczkę wilczurka do domku i wymyslałam imię dla niej i znalazłam DEJZI (DEJZUNIA) to tata najwięcej miał do powiedzenia, że on nie zapamięta, że on by wolał SABA itp. ale się uparłam, zreszta mamie i bratu się podobało i zostało, to tata przez kilka miesięcy mam wrażenie że na złość :p trochę wołał do niej "Krejzi" :-) ale potem jak nawet dziadki zapamietali jak nasz pies ma na imię to chyba starszemu głupio było i zaczał wołać normalnie:p
Też miałam sunię o imieniu Dejzi ( ang. stokrotka:)) golden retriever, była taka kochana, ale jak pojechałam nad morze to z tęsknoty za mną poobżerała narożniki w przedpokoju i szafę, była z mężem a on chodził na 8 h do pracy. Niestety, jak wróciłam to oczywiście Misiek pokazał mi zniszczenia i kazał oddać psiaka... Wyjechała do Belgii, mam kontakt z jej właścicielami, jest kochana, co jakiś czas dostaję jej fotki :)

Podoba Wam sie imie JAŚMINA?
nie mam pomyslu na imie dla corki - planowalam od zawsze, ze bedzie NINA ale jak poczytalam znaczenie imienia to mi sie odwidzialo...
W pon.25 paź. jade do prof. ciekawe czy potwierdzi swoja wczesniejsza diagnoze co do plci naszego malego, kolejnego skarbuszka :)
Jesli sie okaze, ze bedzie chlopak z pewnoscia bedzie TOMEK (jednak cala wyprawke, choc niekompletna jeszcze to mam w modnym rozowym kolorze:-))
...godzinami rozmyslam o imieniu dla drugiej corki:eek:
bez efektu...:-(

Jagoda-też fajne:)
miałam kolezankę Kalina miała na imię.Nina mi się też podobało więc Z bierzmowania mam tak:)

Co do kłopotów z zapamiętaniem imienia to mojego męża chrzestny ma z tym problem,aż mnie to mega irytuje....Synek ma już prawie 3 latka,a On ostatnio nas się pytał jak ma na imię(dodam ze widujemy sie nie raz na rok,tylko Na święta przy stole,i przy różnych okazjach.Tak trudno spamiętać....???...jego brat miał tak na imię jak mój synek.Ech moze to juz wiek,ale ja bym z siebie głupka nie robiła ze nie wiem ,tylko bym poczekala jak ktoś zawoła.I już by wiedzial,a tak to tak dziwnie,ja tam pamiętam jak jego wnuczki mają na imię.Pierwsza wpadka zdarzyła się w 1 urodziny misia,przyjechali w gości jak co roku(na obiad świąteczny do teściowej cała rodzinka się zjeżdżała 1-go ,więc zrobiłam tort-i tu też mega zdziwienie???co urodziny??tak??
Zenada

Ja bym chciala Mikołaj albo Marcin,jeszcze mi się podobało swego czasu Mieszko(chodził do mojej szkoly chłopak o tym imieniu i był przesympatyczny) i Wituś(od Witolda)
A dla córki Maja albo Julia(Milena ,Marlena,jeszcze kiedyś mi się podobalo Marika,)Ale co będzie to dopiero -albo już 3 listopada się okaże:-)

Co do imion zwierzątek Mój pies -Viper(bo jest szybki-sąsiad mial 5 m do furtki ,a pies cale podworko i klucił się z męzem ze puścić ma psa a on na pewno zdązy,taki szybki to on nie jest....i ledwo ,ledwo....już wierzy.A kolezanka mojego szwagra ma na imię Sara i jakoś nie mogę się przyzwyczaić...kojarzy mi się z psim imieniem,a przecież u Lindy też była Sara.

Ostatnia edycja:
nie mam pomyslu na imie dla corki - planowalam od zawsze, ze bedzie NINA ale jak poczytalam znaczenie imienia to mi sie odwidzialo...
W pon.25 paź. jade do prof. ciekawe czy potwierdzi swoja wczesniejsza diagnoze co do plci naszego malego, kolejnego skarbuszka :)
Jesli sie okaze, ze bedzie chlopak z pewnoscia bedzie TOMEK (jednak cala wyprawke, choc niekompletna jeszcze to mam w modnym rozowym kolorze:-))

Jaśmina dość oryginalne imię, kojarzy mi się z perfumami na lany poniedziałek :-) oczywiście bez urazy :-) ja gdybym miała dziewczynkę to Maja lub Oliwia :-) ale będzie synuś :-)

reklama

u mnie koleżanka z pracy ma córeczkę o imieniu: Jasmin i zawsze jak powiedział ktoś Jaśmina, to była oburzona:-D

Do góry