reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wybrać wózek?

Weronika2in1

Początkująca w BB
Cześć! Ostatnio zaczęłam się interesować tematem wózków dziecięcych. :) Czy jest jakaś firma, którą możecie polecić lub stanowczo odradzić? Interesują mnie wózki 3w1 i ważne żeby ewentualnie było łatwo go wnieść na 4 piętro.

reklama
Rozwiązanie
X-lander X-fly jest też bardzo mały po złożeniu i można go nosić jak torbę bo ma pasek specjalny do tego. Lekki niecałe 7kg jak dobrze pamiętam i mozna w nim wozić malucha do 22 kg więc na trochę posłuży. W naszym przypadku już tylko ten wózek został w uzytkowaniu bo jak córkę "zabolą nóżki" :D trzeba podwieźć dupkę czymś :D
reklama
cześć. W oko wpadł mi bebetto bresso premium w kolorze czarnym z miedzianą ramą. Czy któraś z Was może ma ten model i mogłaby powiedzieć parę słów? Mieszkam w UK i tutaj nie namierzyłam tego wózka, żeby zobaczyć go na żywo, najwyżej rodziców moich wyślę do sklepu w PL, żeby zobaczyli ten wózek, choć chciałabym sama go dotknąć, zobaczyć, przejechac kawałek ;)

bebetto ładne, z tego co słyszałam, to ok. tylko raczej z tych cięższych
Dziekuje za odpowiedz. Nie będę musiała to nigdzie wnosić, także waga nie jest dla mnie aż tak ważna. Podobają mi się duże koła ;-) najbardziej interesują mnie pompowane, z pierwszym dzieckiem miałam taki wozek i wjechał wszędzie, las, błoto nooo jak czołg był niemalże ;-)

Dziekuje za odpowiedz. Nie będę musiała to nigdzie wnosić, także waga nie jest dla mnie aż tak ważna. Podobają mi się duże koła ;-) najbardziej interesują mnie pompowane, z pierwszym dzieckiem miałam taki wozek i wjechał wszędzie, las, błoto nooo jak czołg był niemalże ;-)
pompowane dużo lepsze niż plastiki, ale istnieje ryzyko, że się przebije albo zejdzie powietrze i jazda już nie bedzie taka komfortowa. Mój wózek ma żelowe, jak dla mnie są najlepsze.

To muszę poczytać o żelowych. Tak jak wspominałam wcześniej miałam pompowane i były super, fakt raz musiałam iść na wymianę, bo koło przebilam, ale tylko raz, a jeździłam wózkiem i po mieście i po małej wsi i po lasach, po lakach, także to, że tylko raz zepsułam koło to i tak szczęście. Żelowe też się nadają do terenowej jazdy?

Chyba nie ominie cie wnoszenie osobno stelaza i gondolki. Warto może wybrać taki wózek, w którym rama będzie dobrze składała. W miarę lekki będzie Cybex Balios S i co ciekawe spacerówkę możesz złożyć razemz ramą. a to nie jest takie oczywiste w przypadku wózków 2w1. Ultrakompaktowy, ale niestety troche droższy będzie Cybex Mios. Ma fajna gondolkę i jest bardzo lekki i poręczny. Jeśli szukasz czegoś z czego chcesz byc zadowolona i ma starczyc Ci na zdecydowanie dłużej to może Baby Jogger City Mini GT. Ma co prawda pompowane koła, ale łatwo sie skłąda i to na płasko. Gondolka jest lekka i poręczna. A spacerówka to marzenie. Obszerna, z dużą budką i wielkim panelem wentylacyjnym jak podwiniesz część daszka.

reklama
Do góry