reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki wózek wybrać dla dziecka

Ja właśnie wróciłam ze spaceru i szczerze powiedziawszy mam ochotę go wyrzucić. Strasznie odbija na chodnikach , klekocze na pół miasta, trzeszczy okropnie. Masakra :/

Jak nie chcesz żeby trzeszczał to wystarczy go odpowiednio konserwować smarowac itd.. A jeśli 'odbija' na chodnikach to nic tylko sie cieszyć - amortyzacja działa :) jeśli chcesz go utwardzić to poczytaj w instrukcji jak to zrobić bo na 100% się da :)

reklama
Jak nie chcesz żeby trzeszczał to wystarczy go odpowiednio konserwować smarowac itd.. A jeśli 'odbija' na chodnikach to nic tylko sie cieszyć - amortyzacja działa :) jeśli chcesz go utwardzić to poczytaj w instrukcji jak to zrobić bo na 100% się da :)
Wózek był odpowiednio konserwowany, smarowany, ustawiana amortyzacja, dokręcany, wszystko co możliwe :) utwardzany również. Ewidentnie jest z nim coś nie tak, wysyłam na serwis :(
Najgorsze jest to, że trzeszczy na pół miasta , dziecko tak się w nim trzęsie, że to nie do pojęcia. Obserwuje inne wózki, które na podobnym podłożu zachowują się cichutko i tak nie podskakują i co najlepsze wózki z dużo niższej półki.

Przede wszystkim musisz ustalić, czego oczekujesz od wózka. Ja zwracałam uwagę dosłownie na wszystko i ciężko mi było znaleźć wózek, który będzie mi odpowiadał. Ostatecznie zdecydowałam się na VICCO z Adamexu. Cena jest adekwatna do jakości, a spacery to sama przyjemność. Wózek jest wielofunkcyjny, więc będzie mi służył niedługo i ma wszystko, co niezbędne młodym rodzicom.

Mysorek ponarzekała i zniknęła :p Ja dalej czekam na swój wózek.. strasznie długo to trwa.. ale może dlatego, że to edycja limitowana, nawet nie mieli go w tym sklepie co zamawiałam. Cóż termin porodu zbliża się wielkimi krokami.. mam nadzieję, że pojazd małego astronauty dojdzie w tym tygodniu i będę mogła coś więcej o nim napisać

Myślę, że wybór wózka to dość indywidualna sprawa- dużo zależy od tego po jakim terenie chcesz spacerować, czy mieszkasz w domu lub mieszkaniu ( w tym drugim jest mniej miejsca na wozek plus nie kazdy chce 'targac' ciezki wozek po schodach) no i budżet. My niedawno kupiliśmy wozek riko naturo ecco i jestesmy zadowoleni.Dla mnie najwiekszy plus to pompowane koła i super amortyzacja, wozek dobrze sobie radzi nawet na problemowym terenie ( mieszkam na wsi, dużo spacerujemy po leśnych dróżkach, ktore nie sprzyjają spacerowaniu, a mimo to riko daje rade ;) )

Myślę, że wybór wózka to dość indywidualna sprawa- dużo zależy od tego po jakim terenie chcesz spacerować, czy mieszkasz w domu lub mieszkaniu ( w tym drugim jest mniej miejsca na wozek plus nie kazdy chce 'targac' ciezki wozek po schodach) no i budżet. My niedawno kupiliśmy wozek riko naturo ecco i jestesmy zadowoleni.Dla mnie najwiekszy plus to pompowane koła i super amortyzacja, wozek dobrze sobie radzi nawet na problemowym terenie ( mieszkam na wsi, dużo spacerujemy po leśnych dróżkach, ktore nie sprzyjają spacerowaniu, a mimo to riko daje rade ;) )
Dokładnie tak dorotaa84, to bardzo indywidualna sprawa więc praktycznie ile mam tyle zdań na temat który wózek jest najlepszy, dla mnie to x-lander bo słyszałam że to wózek nie do zdarcia, no i jak go oglądałam w sklepie to w porównaniu z innymi faktycznie jakiś taki solidniejszy się wydaje

Wszystkie te wózki fajne jak się tak w necie ogląda ale już na żywo jest inaczej, też się przymierzałyście w stacjonarnych sklepach? Mi też się xlandery podobają, mają fajne praktyczne kolory

Myślę że faktycznie x -lander ale model x-cite taki jak ja mam jest dobrym wyborem jeśli chodzi o dobry i stylowy wózek . Zwłaszcza że można do niego dobrać bez problemu wszystkie potrzebne akcesoria a przy tym jest lekki, wygodny i bardzo zwrotny, wszędzie da się nim wjechać

reklama
Ja miałam problem z wyborem, bo kompletnie się na tym nie znałam. Im więcej czytałam, tym miałam większy problem. W końcu koleżanka mi pomogła, w sumie to poleciła mi wózek taki sam, jaki ma ona, czyli barlettę firmy Adamex. Nie chciało mi się już szukać, więc kupiłam taki sam. W sumie jestem z niego zadowolona. Jest ładny, ale najważniejsze, że nie jest ciężki i mogę sobie z nim sama poradzić. Muszę przyznać, że dobrze się go prowadzi. Co prawda mam go od niedawna, ale to chyba był dobry wybór.

Do góry