reklama
mama_Adrianka
sierpniowa mama '08
Witajcie :-)!
Mój synek ma prawie 7 miesięcy i odkąd się urodził używam proszku do prania Jelp oraz płynu zmiękczającego do płukania tkanin Jelp. I zawsze włączam program z dodatkowym płukaniem .
Mój synek ma prawie 7 miesięcy i odkąd się urodził używam proszku do prania Jelp oraz płynu zmiękczającego do płukania tkanin Jelp. I zawsze włączam program z dodatkowym płukaniem .
ola14024
Fanka BB :)
Witam skorka kazdego dzidziusia jest inna :-)Ubranka dzieci pierze sie do 1 roku zycia w proszkach dla dzieciMozna do zyklego proszku dospypac proszku dla dzieci zeby skorka powoli przyzwyczaila sie;-)mozna prac odrazu w zwyklych a plukac w sensitive albo jezeli dla kogos to za duzy wydatwek mozna kupwac te dla doroslych tylko sensitive i bedzie po problemie;-)A jak ktos sie boi to poprstu prac w dzieciech;-)didam jeszcze ze po tych dla dzieci pieknie pachna ubranka takim dzidziusiem:-)
katyusha
aktywna
Warto dodać wg. kogo:-)Ubranka dzieci pierze sie do 1 roku zycia w proszkach dla dzieci
mieszkałam w kraju, gdzie proszku dla dzieci nie ma mozliwosci kupic, a pediatra twierdzi, że nie jest to konieczne.
Skóra dziecka może być wrażliwsza bardziej lub mniej a i zdania na temat proszków podzielone. Np. moja córka nie należy do wrażliwców, a kosmetyki serii sensitive potrafią podrażniac
katyusha
aktywna
już nie u nas :-) ja już spowrotem w PolsceMonia u was nie ma proszków dla dziecidlaczego??tak zgadza,m sie z Tobą wszystko moze uczulic nawet te tzn sensitive
Nie wiem, dlaczego nie ma. Jest bodajże ariel sensitive, ale typowo dzieciowych nie ma.
badaicka
Paulusia i Filipek
Jeżeli u dziecka nie widać żadnej alergii na tzw zwykły proszek dla dorosłych to po co stwarzać sobie dodatkowe koszty(woda,prąd,specjalny proszek który zazwyczaj jest drogi) które przy dziecku i tak już są wysokie???
Ja ubranka mojej córci od jej urodzenia piorę w PERSILU, nie zauważyłam zadnej reakcji alergicznej i przy nim zostałam. Od samego początku piore jej ubranka razem z naszymi i płuczę w płynie LENOR lub SILAN SENSITIVE
Tak więc jeżeli Wasze maleństwo nie jest alergikiem polecam zdecydowanie zwykły proszek!!!
Zresztą spróbujcie doprać rzeczy dziecka ubrudzone np zupka ze słoiczka proszkiem dla dzieci-niewykonalne niestety:-( a przecież ubranka nie sa tanie, prawda?!
Poza tym niech mówi kto co chce ale proszki dla dzieci są strasznie perfumowane!-większość noworodków nie znosi takich intensywnych zapachów-mnie osobiście ubranka wyprane w takim proszku "śmierdzą" i wydają się niedoprane:-(
Ja ubranka mojej córci od jej urodzenia piorę w PERSILU, nie zauważyłam zadnej reakcji alergicznej i przy nim zostałam. Od samego początku piore jej ubranka razem z naszymi i płuczę w płynie LENOR lub SILAN SENSITIVE
Tak więc jeżeli Wasze maleństwo nie jest alergikiem polecam zdecydowanie zwykły proszek!!!
Zresztą spróbujcie doprać rzeczy dziecka ubrudzone np zupka ze słoiczka proszkiem dla dzieci-niewykonalne niestety:-( a przecież ubranka nie sa tanie, prawda?!
Poza tym niech mówi kto co chce ale proszki dla dzieci są strasznie perfumowane!-większość noworodków nie znosi takich intensywnych zapachów-mnie osobiście ubranka wyprane w takim proszku "śmierdzą" i wydają się niedoprane:-(
Ostatnia edycja:
mama_Adrianka
sierpniowa mama '08
Dlatego ja, jak mój smyk ubrudzi ubranko np. zupką, najpierw piorę je razem z naszymi w zwykłym proszku, a potem osobno w Jelpie .
Ja jestem alergiczką i dlatego na razie nie chcę eksperymentować z wprowadzaniem zwykłego proszku (nawet sensitive) .
reklama
katyusha
aktywna
jakiego proszku? mam jeszcze niemieckie zapasy ariela i persila, a jak sie skończą pewnie na allegro kupię. Niestety polska chemia odstaje od niemieckiej, ale za to mamy wiele innych lepszych rzeczyHehehehA aktualnie jakiego uzywasz??:-)