reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dobry i tani proszek do prania?

Moj Narzeczony ma problemy ze skóra i niektóre proszki Go bardzo uczulają, ale mam sprawdzony proszek z lidla taki w kartonowym pudełku, niemiecki, jest niezły i tani, a do tego nie uczula mi Faceta ;) płyn do prania tez mam z lidla i tez jest ok ;)

reklama
Ja pamiętam że jako nastolatka też miałam uczulenie po dosi. Teraz używam vizir a na trudne plamy dodatkowo Vanish Gold do namaczania lub bezpośrednio na plamę parę minut przed praniem.

Ja do prania używam proszku Lovela i na plamy też mam ten Vanish Gold. Na początku bałam się, że może on uczulić, ale jak poczytałam skład to jest w pełni bezpieczny. Najważniejsze, że nie zawiera chloru, więc też ni niszczy ubrań.

A czy taki Vanish Gold poradzi sobie z zabrudzeniami po trawie? Lada moment rozpoczyna się sezon piłkarski na dworze i wogóle sezon na trawie :) Szukam więc czegoś co skutecznie usunie kolor zielony z ubrań.

A czy taki Vanish Gold poradzi sobie z zabrudzeniami po trawie? Lada moment rozpoczyna się sezon piłkarski na dworze i wogóle sezon na trawie :) Szukam więc czegoś co skutecznie usunie kolor zielony z ubrań.

Tak już go przetestowałam na takie plamy, w ramach testowania nowych rowerków przez dzieci, były wzloty i upadki a więc i plamy z trawy ;) Najpierw pocierałam plamę proszkiem wymieszanym z wodą (do 5 min.) a potem wyprałam normalnie ale dla lepszego efektu dodałam jeszcze pół miarki Vanisha do proszku do prania. Plama sprała się całkowicie.

do niemowlęcych ciuszków też stosujesz? Mam trochę obiadków i deserków do doprania ;)

Yaska myślę że jeżeli poradził sobie z trudnymi plamami z trawy to poradzi sobie też z obiadkami. Tylko trzeba się trzymać czasu namaczania czy pocierania. No i pamiętaj że nie można go używać do wełny, jedwabiu i skóry. Zresztą tu masz wszystko ładnie opisane Proszek Vanish Gold Oxi Action| Odplamiacz | Vanish PL

U nas nic sie nie dzieje. Mam dość dokładne płukanie normalne a do tego ustawiam jeszcze na 15 min dodatkowego płukania więc raczej wszystko się wypłucze a do tego nie zawiera chloru wiec chyba jest bezpieczny.

reklama
Używam juz któryś rok z rzędu i nie zauważyłam aby podrażnił skóre mojego dziecka,zupełnie nic się nie dzieje,a do tego plamy bardzo szybko schodzą,jest skuteczny.

Do góry