reklama
:-)Witam serdecznie. Wiem, że dopiero w maju 2015 będzie komunia i ja wtedy z rodzinką idę. czytam o prezentach i brak mi zdania..... strasznie drogie prezenty----laptopy, trampoliny......................ja dam łańcuszek z krzyżykiem chyba..........pozdrawiam wszystkich bardzo.......
:-)Witam- jeszcze kilka zdań do tego tematu. Uważam, że nie wychowawczo jest, aby kupować prezenty drogie dziecku w końcu małemu na komunię świętą. Pozdrawiam wszystkich serdecznie, życzę samych radości---------------spełnienia marzeń.
Lidibrii_pl
Zaciekawiona BB
Pytanie czy dziecko ucieszyłoby się z medalika czy książki bo moim zdaniem raczej tak średnio i jeżeli chcemy zrobić mu prawdziwą niespodziankę to warto wybrać coś co naprawdę jest na topie,włączając w to gadżety elektroniczne.
Nie jestem za kupowaniem super drogich prezentów. Warto nauczyć dziecko, że wartość sentymentalna jest znacznie ważniejsza od tej materialnej. Ja w maju idę na komunię bliźniaków i zdecydowałam się na tradycyjne prezenty. Oboje dostaną zegarki. Dziewczynka zegarek timex z paskiem w kropeczki a chłopiec casio z elektronicznym wyświetlaczem. Każdy będzie miał pamiątkowy grawer. Do tego dobiorę jeszcze jakieś prezenty w postaci karnetów np na basen, żeby mogły aktywnie spędzać wolny czas.
Raczej postawiłabym na coś, co będzie interesować dziecko i co będzie swego rodzaju inwestycję w jego wychowanie i rozwój. Rower, rolki, opłacenie zajęć z karate, na które dziecko chciało chodzić, zapisanie na zajęcia, które je interesują, kupienie karnetu na basen, grupowe rodzinne wejście do parku wsponaczkowego, gdzie będzie można zrobić zdjęcia, gdzie będzie dużo zabawy i wspomnień, to moim zdaniem idealne prezenty.
Jak dla mnie to zależy jak bliskie jest dla nas dziecko Z rodziny to bym kupiła właśnie jakieś łańcuszki, pierścionki ze złota, albo charmsy Szczerze mówiąc to dla mnie ważne aby prezent był użyteczny. Nie jestem przekonana do kupowania tabletu 9 latkowi, już wolałabym kupić keyboard czy pianino elektryczne, bo to przynajmniej będzie miało przełożenie na rozwój. Dla mnie 9 latek nie powinien mieć swojego laptopa ani tableta, komórka jeszcze przejdzie, ale reszta to dla mnie już takie uwiązywanie go do komputera, a przecież w tym wieku powinno się biegać po podwórku, bawić na trzepaku czy placu zabaw ;D
reklama
BajkoweUbranka_pl
Fanka BB :)
Czy łańcuszek jest dla dziecka użyteczny? Bo moim zdaniem absolutnie nie,jeżeli już chcemy podarować prezent na komunię to taki z którego dziecko będzie zadowolone,z którego zrobi użytek,teraz modne są gadżety elektroniczne,ale tradycyjny rower również jest dobrym pomysłem.