reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

moja znajoma rodziła przedwczoraj w bielańskim szpitalu z mężem podobno jest wypasiona sala jednoosobowa i koszt + połóżna 600 zł

3 godziny po porodzie przenoszą na inną salę

faceci nie muszą kończy ć szkółęk rodzenia do porodu rodzinnego

myślę że jak dotrwam do 37-40 tyg to rodzę w bielańskim jak wcześniej to w Instytucie ze względu na lepszy sprzęt dla wcześniaków

zastanawiam się między naturą a cc !!
mąż o dziwo stwierdził że jednak chce być przy porodzie i mam próbować naturalnie ::)

reklama
Dziewczyny wiecie co moj ginekolog powiedział ze bede miała cesarskie ciecie bo moj dzidzius sie nie obraca i moze wyjsc posladkiem. Ale na internecie czytałam ze dziecko sie obraca pozniej a ja jestem pod koniec 7 miesiaca. Wiecie cos o tym?

Wg ostatniego usg (w 29 tyg.) naz maluch leżał sobie w poprzek - lekarz powiedział, aby się nie przejmować bo może się to jeszcze kilka razy zmienić. Tak więc pewnie u ciebie też może się obrócić.

agao pisze:
moja znajoma rodziła przedwczoraj w bielańskim szpitalu z mężem podobno jest wypasiona sala jednoosobowa i koszt + połóżna 600 zł
ja slyszalam o takich mniej wiecej cenach w bielanskim: Jezeli ma byc to porod rodzinny to: jezeli chcesz miec swoją polozną i jest wolna sala 1 osobowa musisz zaplacic za sale i polozną- to wychodzi chyba 1100, jesli chcesz tylko porod rodzinny to jesli jest wolna sala 1 osobowa to musisz tam rodzic a koszt to chyba z 800 zl a jezeli sala jest zajet to nie placisz chyba za porod rodzinny tylko ewentualnie za polozną jak chcesz a to jest koszt chyba 600-700 zl. Agao popraw mnie jesli zle napisalam.
Ja bym chciala porod rodzinny (wczesniej zastanawialam sie nad porodem w wodzie ale wolomin kawalek od warszawy) ale w bielanskim to troszke drogo wychodzi. Moja kolezanka rodzila w praskim w listopadzie wziela polozną - 500 zl a porod rodziny darmowy. po porodzie wziela sale 1 osobową i koszt takiej to hmmm i nie pamietam dokladnie:( ale okolo 70-90 zl chyba za dobe oczywiscie. a ten pokoik w miare fajny.

a moj maluch obrocil sie głowka na dół ostatnio. Moja gin powiedziala ze na tym etapie ustawienie dziecka nie jest pewne i zawsze sie moze obrocic- wiec nie ma co martwic sie ani cieszyc na zapas! A ja zastanawiam sie nad porodem w wodzie- kolezanka rodzila tak swoje dziecko i mowi ze naprawde poleca. U nas rodzinny kosztuje 200zł + koszt poloznej ( nie ustalona kwota)

dzisiaj w nocy przypomniała mi się poród Piotrusia (cc) obudziłam Igora i płakałam, BOJĘ SIĘ.

ale nie bólu - tylko tego by wszystko było z dzidzia OK, pamiętam jak czekałam na ten pierwszy płacz - i chyba tego najbardziej się boję.

ojoj, chyba cos mnie dopada. musz esię otrząsnąć.

asiabeti we wtorek idę do bielańskiego więc się upewnie co i jak , wyżej pisałam że ta sala z położną to 600 zł
ale teraz nie wiem

ja myślałam żeby do całego porodu wziąć dr Świerczewskiego koszt około 1500 zł zastanawiam się

dużo też myślę o cesarce zwłaszcza że podczas ciązy pogorszył mi się wzrok tj ostrość widzenia a kiedyś lekarz mnie strazszył odklejeniem siatkówki przy znacznymm wysiłku , mam wodę -2.25 to nir dużo ale iośc dioptrii nie ma tu znaczena tylko jakieś badanie dna oka skoczę jeszcze do okulisty

poza tym mój mąż przezcytał jakiś artykuł i się przeraził powiedział że w żadnym wypadku nie mam rodzić przez cc tylko normalnie do tej pory mial mmieszane zdanie a wcześńiej myłsłał o cc tylko

tteraz to nawet przy porodzie chce być ze mną kurdę co mu się stało ?????????????????

azik ja zaczynam się bać porodu i tej całej maniany wokól i wogóle , poczułam ze to się zbliża !!!!

ale ty mnie tu nie dołuj jeste weteranką i liczyłam na wskażówki ;)

reklama
czasami taka głupawka człowieka napada...

agao nie przejmuj sie , to mi minie.

a nasze dzidziusie beda miałay 9-10 w skali apgar :)

Do góry