reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

reklama
dziewczyny nie przesadzajmy przed każdym zabiegiem pacjenta się "czyści czy przeczyszcza" wyobraźcie sobie położną pielęgniarkę czy lekarza który musi znosić w pracy ludzkie odchody bo ktoś nie ma ochoty sobie zrobić lewatywy albo wziąć środków przeczyszczających, jeżeli istnieje prAWDOPODOBIEństwo wypróżnienia się przy parciu to lepiej tego nie zrobić, wolę dać sobie zrobić lewatywę niż zastanawiać się co z siebie wyparłam mało to higieniczne, sama byłaby zażenowana zwłaszcza że ktoś radziłby mi zrobić lewatywę a ja bym nie wzięła i na miejscu takiej pielęgniarki czy kogokolwiek dostałabym wścieku

A przyjaciolka mi oststnio mowila ze ten "pierwszy raz" po naturalnym jest okropny i bolesny,stwierdzila-nie polecam.............ujela to tak:jakby jej sie dziurka maksymalnie sie zmniejszyla a facetowi urosl do olbrzymich rozmiarow........powiedzialam nie strasz,nie strasz ja mam jeszcze porod przed soba ;D

mi sie dzisiaj snilo ze rodzilam, i nawet czulam bol przez sen, ale to wszystko bylo takie szybkie latwe i przyjemne- wiec pewnie w rzeczywistosci tak nie bedzie.
A co do lewatywy to chyba w watkupazdziernikowym czytalam ze lekarze czasami wola zeby wyskoczylo cos normalnego niz jakies resztki po lewatywie- ale to pewnie co szpital to inne zasady.

wiecie, jak tak czytam o tych lewatywach i "wyskoczeniu" qupala przy naturalnym, to sie naprawde zaczynam zastanawiac czy chce rodzic naturalnie. jakos mimo tego ze wszystkim sie przytrafia, to jak sobie pomysle, to az mi glupio ze ktos musialby sprzatac pode mna... ::)

Moja mama jest pielegniarka przez ponad 25 lat i zapewniam ze qpa nie robi na niej najmniejszego wrazenia...przeciez oni sa do tego przyzwyczajeni, taki ich zawod.
Nie ma sie czym przejmowac.

reklama
ta QPA to niby normalna rzecz nie pierwsze i nie ostatnie rodzimy ale strasznie krepuje ja chyba nie wezme ze soba chlopa-niech pod drzwiami czeka

Do góry