reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki poród ??

Czytalam o znieczuleniu podczas porodu naturalnego i sie nie zdecyduje,maz w ogole nie wiem po co sie odzywa bo kategorycznie zabronil(jakby to jego bolalo),czyli naturals............chyba ze dzidzia sie zle ulozy,albo bedzie za duza-bo juz lekarz mowil bo jestem waziutka

reklama
Ja tez sie nie balam porodu poki kilka dni temu nie uslyszalam odglosow z sali porodowej i teraz sie boje. Myslalam o znieczuleniu bo juz raz mialam zewnatrzoponowe i dobrze sie po nim czulam i nawet (co dziwne) nie mialam cewnika zakladanego. Tez wolalabym rodzic naturalnie i najchetniej w domu, ale na to nie chce sie zgodzic ani moj maz ani moja rodzina, a ja chyna ze wszystkiego najbardziej boje sie pobytu w szpitalu!!!

Ja sie nastawiam na naturalny ze znieczuleniem. Cesarka jakos mnie przeraza, porod w wodzie tez nie dla mnie -zaraz wyobrazam sobie oblesna murzynke wykrwawiajaca sie w wannie ;D
Porodu sie na razie nie boje. Zobaczymy co bedzie blizej marca.

A u mnie wszyscy znajomi sie smieja ze chca mnie zobaczyc na porodowce hahahaha ::) i sie smieja bo sobie wyobrazic nie moga,kazdy by chcial isc ze mna rodzic i sie posmiac.bo ja jestem szalaput i nerwus i sobie mnie nie wyobrazaja.nawet nie wiem tera czy meza wezme bo na pewno mu sie oberwie................

ja sie boje cc....z tego co wiem to tylko 5% z wszystkich porodów cc wykonuja z znieczuleniem ogólnym...reszta zewnątrzoponowe...przeraza mnie fakt ze bede swiadoma tego ze mi tna bruch i w ogóle...

No to teraz jestem bardziej przerazona i nie wiem co robic...bo czytalam ostatnio w gazecie o znieczuleniu przy naturalnym porodzie i kobiety bardzo sobie zachwalaly.Ale jak Azik napisala to zaczelam trzasc sie ze strachu...

reklama
Monika eh no wlasnie ale i tak sie boje a ja jestem strachliwa na bol to mnie przeraza nie wyobrazam sobie tego...Strasznie sie boje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry