Szczerze mogę Ci polecić Rowenta Silence force 2000Wat z filtrem hepa i workami z bawełny (jednorazowe), + dobra szczotka obrotowa do odkurzania dywanów. Mnie udało sie zakupić ten odkurzacz jakoś poniżej 500zł, chyba 479, o il dobrze pamiętam. Szczotkę dywanową dokupiłam osobno z jakiejś firmy no-name... ale przy wyższym włosiu potrafi się zacinać/wgryzać w dywan. A u mnie sierści sporo i odkurzanie codziennie, bo mam podszerstkową psinkę.
Rowenta ma regulację siły ssania i obrotów, da się przy nim spokojnie porozmawiać, gładkie podłogi odkurzać można z mniejszą siłą - więc i cizej, no i ma szczotkę typu delta które dociera w kąty proste, z której jestem mega zadowolona
[wcześniej miałam Electrolux Elf Bonus i nie polecam nikomu, mała siła ssąca, hałasu co niemiara i filtry wiskozowe, przy których podczas odkurzania więcej kurzu wylatywało tyłem odkurzacza niz trafiało do worka.].
Chyba że masz naprawdę dywany wszędzie, to warto zainwestować w odkurzacz z elektroszczotkami, ale to koszt kilku tysięcy złotych.
Za to Rowentę Silence Force naprawdę polecam, jest warta wydanych na nią pieniędzy. Jedyne co mi sie w niej zepsuło po kilku latach użytkowania, to zwijarka kabla (ciągle się zwija samoczynnie, jak go wyciągnąć), podobno da sie to naprawić, ale trzeba rozkręcić całą obudowę, a ja sie boję że później nie złożę. No, ale można zanieść do serwisu.
Nie wiem czy wolno wklejać linki, ale kupowałam dokładnie w tym sklepie
Odkurzacz ROWENTA RO 4645 Silence Force Compact Rabka - Aukcjusz.pl ale widocznie trafiłam na promocje, bo teraz mają drożej. Albo ceny poszły w górę.