reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

jaki najlepszy materac???????

Jeszcze raz powtarzam ,z wlasnego doświadczenia oraz opinii innych: najlepszy materac jest z pianki kokosowej. Dziecku bedzie spało sie bardzo wygodnie.

reklama
Witaj mammmo :)
My co prawda mamy materac z firmy Janpol, ale kieszeniowy właśnie ze stroną letnią i zimową. Szczerze polecam takie właśnie materace - super wygodne są i wytrzymałe. Dwustronność rzeczywiście jest odczuwalna, zwłaszcza zimą. Mój Szymon śpi na nim od skończenia 3,5 roku

A jeżeli materac ma być dla noworodka i niemowlaka to polecam kokoso-piankowo-gryczany.

Lateksowy także jest dobry,ale mniej wygodny od piankowego. Jeżeli zależy Ci na wygodzie dla swojego dziecka to nie kupuj samego lateksu.

Ja niedawno dla swojej córeczki kupiłam lateksowo-kokosowy z krainy materacy, córa juz spi na nim 3 miesiąc i jak narazie materac jest super :)

Ja niedawno dla swojej córeczki kupiłam lateksowo-kokosowy z krainy materacy, córa juz spi na nim 3 miesiąc i jak narazie materac jest super :)

Mamuska29 i ja również jestem szczęśliwa z zakupu materacu lateksowo-kokosowego a dokładnie ten model Materac Lateksowo Kokosowy Hevea Disney Baby 120X60, -120X60-KrainaMateracy.pl firmy Hevea. Wiele opinii czytałam na temat tej firmy i w większości są pozytywne. Mamuska29 na którym dokładnie córeczka śpi?:)

Na forum można znaleźć szereg pozytywnych opinii na temat materacu lateksowo-kokosowego i chyba coś w tym jest bo nie odkształca się i wytrzyma przez długi czas,zapewniając wygode naszemu dziecku.

Czas jaki przetrwa materac zależy od jakości wykonania. Ja przykładowo mam materac piankowy od viscotherapy. Ich materace słyną z bardzo dobrej jakości. Mój materac mam już 2 lata i nosi jedynie lekkie ślady użytkowania.

Ostatnia edycja:
Piszesz o materacu dla dziecka czy dla siebie? Bo to moim zdaniem też zasadnicza różnica,w wątku chodzi o materac do łóżeczka dla naszego dziecka:)

reklama
Według mnie najlepsze materace to te lateksowe z włóknem kokosa po jednej stronie. Jakoś od wielu lat mam taki materac i jestem bardzo zadowolony. Nie rozumiem jak można co chwile wymieniać materac, dla mnie to inwestycja na lata.

Do góry