reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki krem na rozstępy?

Ech, ja też ciągle męczę się z rozstępami ;/ Już mam dość i powoli tracę nadzieję! Dzisiaj przez przypadek trafiłam na nowy oddział mydlarni u Franciszka i tam pogadałam chwilę z ekspedientką o moim problemie. Doradziła mi jakieś masło shea. Podobno dobrze działa i uelastycznia skórę. Zawsze to coś ;) Ale niestety wybiorę się po niego dopiero po w przyszłym miesiącu, bo na razie pieniążków brak :p

reklama
Słuchajcie może i nie ma skutecznego kremu na tego typu schorzeniu, ale ciężką pracą nad sobą w pewnym stopniu możemy się jego pozbyć. W zależności od tego jakiego jest to typu Cellulit!!!!

z Rozstępami jest gorzej bo są to już blizny (ale też nie do końca, puki są czerwone to włókna kolagenowe nie do końca są naderwane i ciężką pracą ten proces możemy przewrócić z powrotem do normalnego funkcjonowania kolagenu)

Gorzej jest z rozstępami w kolorze cielistym (są to blizny utrwalone i struktura kolagenu jest już zniszczona i nie podlega odbudowie)

Na CELLULIT

Tak naprawdę wystarczy odrobina cierpliwości i samozaparcia. Kilka seansów u kosmetyczki (Zabiegi rozgrzewające miejsca objęte cellulitem) i regularne nawet do 3 razy dziennie stosowanie balsamu na ciało przeznaczonego ku temu specjalnie.

Osobiście zainwestowałam w cały zestaw w tej chwili już prawie nic nie ma a mineło około 4 mieś intensywnej terapii.

Antycellulitowy roll-on mam z Garniera przeznaczony specjalnie po to, aby zwalczać specyficzne problemy brzucha. Z unikalnym aplikatorem w kształcie wałka wygładza fałdy i cellulit.

GARNIER Skin Naturals Antycellulitowy Żel Wyszczuplający
Redukuje cellulit i zapobiega jego nawrotom. Idealny dla osób z nadwagą.
KOMPLETNY PROGRAM ANTYCELLULITOWY W 3 KROKACH:
1. Złuszczanie i wygładzanie
2. Nawilżanie i ujędrnianie
3. Wyszczuplanie i redukcja cellulitu

GARNIER Antycelulit Żel 200 ml Przeciw Gromadzeniu Się Wody
Antycellulitowy żel z wyciągiem z zielonej herbaty i aktywną kamforą przeciwdziała opuchnięciom - woda na nowo wydostaje się z tkanek i cellulit znika. Doskonały produkt na tak zwany cellulit wodny związany ze skłonnością do zatrzymywania wody w organizmie.

cellulit | Sprzedajemy środki czystości, farby do włosów, pieluchy, balsamy, żele, płyny oraz wiele innych - sprawdź sam

Słuchajcie może i nie ma skutecznego kremu na tego typu schorzeniu, ale ciężką pracą nad sobą w pewnym stopniu możemy się jego pozbyć. W zależności od tego jakiego jest to typu Cellulit!!!!

z Rozstępami jest gorzej bo są to już blizny (ale też nie do końca, puki są czerwone to włókna kolagenowe nie do końca są naderwane i ciężką pracą ten proces możemy przewrócić z powrotem do normalnego funkcjonowania kolagenu)

Gorzej jest z rozstępami w kolorze cielistym (są to blizny utrwalone i struktura kolagenu jest już zniszczona i nie podlega odbudowie)

Na CELLULIT

Tak naprawdę wystarczy odrobina cierpliwości i samozaparcia. Kilka seansów u kosmetyczki (Zabiegi rozgrzewające miejsca objęte cellulitem) i regularne nawet do 3 razy dziennie stosowanie balsamu na ciało przeznaczonego ku temu specjalnie.

Osobiście zainwestowałam w cały zestaw w tej chwili już prawie nic nie ma a mineło około 4 mieś intensywnej terapii.

Antycellulitowy roll-on mam z Garniera przeznaczony specjalnie po to, aby zwalczać specyficzne problemy brzucha. Z unikalnym aplikatorem w kształcie wałka wygładza fałdy i cellulit.

GARNIER Skin Naturals Antycellulitowy Żel Wyszczuplający
Redukuje cellulit i zapobiega jego nawrotom. Idealny dla osób z nadwagą.
KOMPLETNY PROGRAM ANTYCELLULITOWY W 3 KROKACH:
1. Złuszczanie i wygładzanie
2. Nawilżanie i ujędrnianie
3. Wyszczuplanie i redukcja cellulitu

GARNIER Antycelulit Żel 200 ml Przeciw Gromadzeniu Się Wody
Antycellulitowy żel z wyciągiem z zielonej herbaty i aktywną kamforą przeciwdziała opuchnięciom - woda na nowo wydostaje się z tkanek i cellulit znika. Doskonały produkt na tak zwany cellulit wodny związany ze skłonnością do zatrzymywania wody w organizmie.

superkoszyk.pl/search.php?text=cellulit

W czasie pierwszej ciazy nabylam przecudna pamiatke nad pepkiem. w ostatnich tygodniach skora nie wytzrymala napiecia i najzwyczajnie trzasnelo :wściekła/y: tak wiec do porodu jechalam z 5cm rozstepem nad samym pepkiem. Teraz natura rowzniez mnie nie oszczedzila:zawstydzona/y: uda, nogi no i brzusio w sinych rozstepach, oczywiscie uzywalam oliwek i balsamow,a jednak :wściekła/y: znacie jakis cudny srodek na szybkie i niewidoczne zabliznienie sie takich sinych rozstepow???

Dziewczyny, czy któraś z was używa/używała Daxa Percefta Mama?

Ja używałam i byłam z niego bardzo zadowolona, potem używałam Ziaji, też był dobry. Rozstępy przez długi czas się nie pojawiły, a jak kilka wyszło jednak to były bardzo blade. Niestety w wyniku wysiłku porodowego wglądam jak zeberka. Ale u nas w rodzinie jest do nich skłonność, więc nie dziwię się

Ja używałam i byłam z niego bardzo zadowolona, potem używałam Ziaji, też był dobry. Rozstępy przez długi czas się nie pojawiły, a jak kilka wyszło jednak to były bardzo blade. Niestety w wyniku wysiłku porodowego wglądam jak zeberka. Ale u nas w rodzinie jest do nich skłonność, więc nie dziwię się

To znaczy, że nie miałaś rozstępów przez całą ciążę, a dopiero zrobiły ci się po porodzie?Trochę mnie nastraszyłaś, mam termin za 2 tygodnie i jak do tej pory żadnego rozstępu, nie wiedziałam, że mogą pojawić się w wyniku wysiłku porodowego...:-(

Podobno nawet nie w wyniku wysiłku porodowego, tylko przez nadmiar skóry...chociaż tak do końca nie wiem, bo ekspertem w tej dziedzinie to ja nie jestem.

Mi się pojawiły pierwsze koło piątego miesiąca...no a potem było już tylko gorzej...
Teraz po porodzie mi maleją i bledną...nowe się nie robią na szczęście.

reklama
To znaczy, że nie miałaś rozstępów przez całą ciążę, a dopiero zrobiły ci się po porodzie?Trochę mnie nastraszyłaś, mam termin za 2 tygodnie i jak do tej pory żadnego rozstępu, nie wiedziałam, że mogą pojawić się w wyniku wysiłku porodowego...:-(
Miałam kilka, najwięcej zrobiło mi się po porodzie.

Do góry