reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaki fotelik dla naszego skarba :)

Ja bym stawiala na ten z pasami.....bo jak nie patrezc bedzie zabezpieczona dwoma....czyli tymi od fotelika i dodatkowo samochodowy do ktorego bedzie trzeba przymocowac fotelik.....:/
Tak mi sie wydaje.....

reklama
Kasiu,ja tez wybralabym ten drugi:tak:.Obawialabym sie,ze pasy przy tym pierwszym przechodziłyby dziecku np w polowie twarzy.Chyba,ze sprzedawca podałby Ci doskladne pomiary,na jakiej wysokosci sa te pasy:dry:

Ten drugi to wkleiłam pierwszy lepszy z Allegro z pasami :-D Nawet się mu nie przyglądałam. Pewnie pojadę do sklepu obejrzeć większe foteliki w sklepie.

Przeglądałam crash-testy i te foteliki 9-36 (ten ze zswoimi pasami) wypadają znacznie gorzej niż foteliki 15-36 (bez pasów). Hm...

Spodobał mi się taki fotelik, ma sporo fajnych rozwiązań, no i ma wysoką ocenę w crash-testach:
2008 Fotelik CYBEX SOLUTION S plus Gratisy!!!! (457675127) - Aukcje internetowe Allegro
ale chyba jest za duży dla Oliwki. Może uda mi się go zobaczyć na żywo.

Byłam wczoraj u koleżanki z BB i przymierzyłam Oliwkę do fotelika od 15 kg. Powiem Wam, że mieści się idealnie, wcale nie jest na nią za duży. Z zagłówkiem ustawionym na najniższej pozycji głowa mieści się idealnie tam, gdzie powinna, pasy przechodzą też idealnie tam gdzie trzeba. Wydaje mi się, że Oliwka byłaby znacznie lepiej zabezpieczona w tym foteliku w razie wypadku (odpukać!) niż w foteliku, który mamy do 18 kg, bo głowa w naszym obecnym fotaliku wystaje jej trochę ponad fotelik, a więc w razie czego nie jest wcale zabezpieczona :no:
Także w najbliższym czasie będziemy planować taki zakup. Co do modelu, to jesteśmy już zdecydowani na Cybex Solution z powodu kilku rozwiązań, które mi się bardzo podobają: odchylany zagłówek z 3-stopniową regulacją, żeby głowa nie opadała do przodu w czasie snu, wysuwany z fotelika podnóżek dla dziecka i zabezpieczenie barkowe, które dopasowuje się do wielkości dziecka. No i co nie jest bez znaczenia, w crash-testach uzyskuje wyskokie notowania.
2008 Fotelik CYBEX SOLUTION S plus Gratisy!!!! (468739665) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
Kasiad super ten fotelik,bardzo mi sie podoba i ma swietne rozwiązania,dziecko spokojnie może sie zdrzemnąc w samochodzie:tak:

reklama
Do góry