reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

jaka szczoteczka dla roczniaka?

karla27

Zaciekawiona BB
Hej Dziewczyny!
U mojej córci pojawił się pierwszy ząbek. Duma mnie rozpiera:)
Chciałabym powoli wprowadzać ja w temat szczoteczki (takiej z włoskami, bo silikonowej używamy od ponad pół roku) i pasty do zębów.
Możecie coś polecić?

reklama
Pastę do zębów najlepiej smakową,tak aby w razie przypadku połknięcia,nie było żadnych problemów,natomiast co do szczoteczki to szukaj z miękkim włosiem,cenowo do 10zł spokojnie znajdziesz w wielu sklepach internetowych z artykułami dla dzieci:)

Pasta musi być smaczna i najlepiej kolorowa, bo inaczej mycie ząbków to będzie dramat ;) Trzeba pozwalać dziecku myć samemu, fajnie też śpiewać podczas mycia piosenkę "szczotko, szczotk, hej szczoteczko..." - jak codziennie po 2 razy tak pośpiewacie, to zobaczysz, że mega szybko dziecko zacznie łapać słowa piosenki i powtarzać :))
My akurat mamy taki cały zestaw z Chicco - pasta, szczotka i etui do tego. Mała od początku polubiła, szczoteczka ma miękkie włoski i nie wypada jej z rączek. Pasta truskawkowa, więc smakuje :) Ja polecam :)

Taka, która będzie miękka i zachęcała do mycia. Zróbcie z tego zabawę, a nie nudny obowiązek. Ja staram się zawsze zmieniać szczoteczkę syna co kilka m-cy i pozwalam mu ją wybrać sam lub daję jako niespodziankę. Zawsze się to sprawdza ;) Tak polecił mi dentysta, który ma swój gabinet stomatologiczny w Gdynia Link do: Gabinet stomatologiczny w Gdyni

Do góry