reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaka chusta na początek?

A co ekspertki powiedzą o chustach marki ByKay? W Internecie jest bardzo mało opinii na ich temat..

Ja nie za wiele; ByKay kojarzę tylko chusty elastyczne. Akademia Noszenia Dzieci, którą reprezentuję rekomenduje rodzicom do noszenia przede wszystkim chusty tkane, które pozwalają uzyskać w chuście najodpowiedniejszą pozycję dziecka i dają możliwość wykonania dużej liczny wiązań, jak również noszenia na biodrze czy plecach. W elastyki można nosić tylko z przodu. Niemniej jeśli decydowałabyś się na elastyka, myślę, że to chusty porównywalne z innymi producentami średniej/wyższej półki.

reklama
Ja polecam tkaną - po co dwa razy wydawać pieniądze? plus elastyczna nie jest w 100% z naturalnych materiałów, i nie jest tak przewiewna, jak chusta tkana. :)

ja dobrałam chustę do noszenia mojego synka z tkaniny bawełnianej z dodatkiem bambusa ze strony ekomaluch.pl Kluczem dobrej chusty jest solidność i trwałość jej wykonania. Można nosić w niej dziecko w pozycji pionowej – „na boku” i „brzuszkiem do brzuszka” oraz poziomo w pozycji „kołyski”

Zgadzam się,ale pamiętajmy że jakość i trwałość wykonania to niezbędna sprawa w przypadku każdego z produktów,nie tylko samej chusty ale i łóżeczka czy smoczka- każdego artykułu. Ważne jest także to gdzie je kupujemy.

Hej dziewczyny,
przymierzam się do zakupu chusty - jednak totalnie nie mam pojęcia jaką wybrać, nie chodzi mi o typ bo zdecydowałam się na początek na chustę elastyczną, tylko może poradzicie mi producenta? Dodam że zamierzam nosić dzieciątko w chuście już od pierwszych tygodni życia.

Myślę,że podstawową kwestią będzie określić jaki budżet posiadasz na ten cel,bo jest kilka rodzajów chust wraz z materiałami,różnią się firmą,wymiarami czy jakością wykonania,oczywiście warto poszukać w sklepach internetowych gdzie będzie taniej.

reklama
te wymoienione przez ciebie to tandety niestety :( ktos szyje w domu i udaje że wie o co chodzi..
popatrz po firmach chustowych - Bebelulu ( tu model Rapalu), Nati, Hoppediz, Girasol, didymos. Kupuj to co ci się spodoba wzrokowo i na co cię stać. możesz poszukać też ofert chust używanych. W Opolu jest Klub Kangura ( i oile dobrze pamiętam spotykają sie chyba w tę niedzielę) i możesz podejść i zobaczyć jakie chusty dziewczyny polecają i mają.

Proszę nie oczerniać sprzedawcy. Azimi to bardzo porządna marka. Sama mam wiele chust od niej. Najlepiej sprawdziła się skośnokrzyżowa, ale jeśli umie się je wiązać każda jest wygodna ;).

Zdaje sobie sprawę że nie uzyskam odpowiedzi, bo komentarz został dodany wiele lat temu, lecz dla innych czytelników: Nie wierzcie wszystkiemu co znajdziecie w Internecie - na przykład ten pani ;) lepiej sprawdzić komentarze sprzedającego, a nie odpowiedzi osób, które nie posiadały takich chust.

Pozdrawiam.

Do góry