reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jaka bryka dla naszego smyka ^^

Hehe smieszne te bliźniacze parasolki heh
Ja się na parasolki nie pisze narazie, może przy starszym dziecku... Ja bym chyba wolała dobra gondole a potem fajna spacerowke ale faktycznie gondole takie duże są strasznie ciężkie a jak mówiłam mam 1km z góry i pod górkę do domu...

reklama
mój synek jeździł tak do 10 miesiąca, bo już się nie mieścił na długość. Kolejnym fotelikiem był i nadal jest Recaro Young Sport, rewelacyjny!! od 9 do 36 kg

ZENIAAAA blagam powiedz gdzie mozna takie wozki kupic?!?!
jak tylko w Egiptowie sie ulokujemy i bedzie mozliwosc wozkowych spacerow to kupuje!

apropo chust...dla mnie nie pasowaly przez ilosc "omotan"... Trzeba sie tym materialem kilka razy zawibac, a ze lato to i goraco...poza tym nie jestem zwolennikiem chustowania malutkich noworodkow. Mam schize, musze widziec twarz dziecka..ewentualne bezdechy itepe.
dlatego mamMei Tai ;)

Mgd - to u mnie odwrotna schiza, bo nosidełkom nie ufam pod względem krzywnienia kręgosłupa i bioderek. Wiem, że są takie bezpieczne dla dziecka, ale jakoś chusta do mnie bardziej przemawia. A bezdechem się nigdy nie przejmowałam, bo wyszłam z założenia, że Córencja jest zdrowa i nic jej nie grozi :-D
A kiedy planujecie przeprowadzkę w cieplejsze klimaty? Ja bym się chyba latem w Egipcie rozpłynęła :-D

CWIETKA ale Mei Tai to taka chusta tylko ze mniej wiazac trzeba :D

wyprowadzka...hmmm miala byc juz w marcu,bo maz rozkrecil biznesa.
Ale w zwiazku z ciaza czekamy do polowkowego imwtedy bedziemy decydowac: czy rodzic tutaj czy tam...
jesli tutaj, to koncem sierpnia sie zwijamy, jesli tam to najpozniej czerwiec...

aleeee... Na razie to ja zaczynam miec stracha przed genetycznym :D zobaczymy co zycie przyniesie :)

ZENIA dzieki! Zakochalam sie w tych wozkach i juz wiem ze taki bendem miec :)

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 42
mgd - to nosidło tez fajnie wygląda:tak:

Ale noworodka bym nie wsadziła chyba ani w chustę ani w nosidło. Za małe to to mi się wydaje :tak: Ale zobaczymy czy to dziecko w ogóle będę mogła w czymkolwiek nosić, bo przy młodym miałam zakaz chust - miał problemy z asymetrią i napięciem mięśniowym

DOMItez jestem zdania ze noworodka ani w chuscie ani w nosidle. Ja Kawsar zaczelam nosic jak glowke trzymala, okolo 3 msc.

Ale kombi przy dziecku się przydaje, nie tylko ze względu na wózek. Jak wyjeżdżając na wakacje poza wózkiem trzeba wziąć łóżeczko turystyczne, zapas mleka, pieluch, obiadków, ubranek i nie pamiętam czego jeszcze to cały bagażnik jest zawalony:-D:-D:-D
Ja rowniez to potwierdzam:tak:

Kasia - ja też mam taką na 5 m, ale moja "torebka" to właściwie nie torebka, a torbiszcze :-D Latem nawet nocnik w niej nosiłam (poza tradycyjnym śmietnikiem), bo Córencja nie chciała na placu zabaw na trawkę sikać :-D
No nieźle! :-D

A jeszcze jedno..a propos fotelikow, 0-13kg starcza do jakiego wieku???
U nas starczył do roku:tak:

Fajnie, że o tych chustach piszecie! Ja poprzednio nie miałam, ale teraz chcę kupić, ale zielonego pojęcia nie mam jaki rodzaj wybrać i którą firmę...:zawstydzona/y: Mam nadzieję, że pomożecie i doradzicie...
I się tak zastanawiam czy używałyście ich w zimie? Jak to się sprawdzało??

reklama
Iza - są wózki 3w1 z gondolka na ok. 78-80 cm. Trzeba się rozejrzeć. Na pewno niektóre gondole Teutonii są b. duże, Maxi Cosi, Emmaljunga. Innych na pewno też.

U nas Staś - też naprawde duże dziecko - zawsze ok 90 centyla jeździł w foteliku 0-13 do 13 miesiąca. Przesadziliśmy go jak mu główka zaczęla wystawać poza krawędź fotelika (jak wystaja nóżki to jeszcze nie ma powodu do przesadzania). Teraz mamy 9-18, ale tez montowany tyłem bo ja mam schizy na punkcie bezpieczeństwa w samochodzie.

Loleczka - ja używałam w zimie - ubierałam Stasia odrobine lżej, zakładałam chustę i dopiero na to mój plaszcz, którego już nie dopinałam. Są tez takie fajne polarki, które się zakłada na wierzch chusty na nóżki i główkę.

W choście dziecko nawet takie malutkie można sprytnie ułozyc w kołyskę. Nosidełko rzeczywiście dopiero jak już ma 3 miesiace

Do góry