reklama
_Ewcik_
Fanka BB :)
ooo, dopiero odkryłam wątek :-)
to ja też się wypowiem przy synku miałam wózek wielofunkcyjny Tak jumper x, fajny był, zwrotny, ale mega ciężki no i do naszego auta musieliśmy go na części rozkładać, bo się nie mieścił. Małego włożyliśmy w spacerówkę, jak miał 5 miesięcy, to była zima i nie mieścił się w kombinezonie i śpiworku w gondoli. Z racji, że potem waga wózka i rozmiary zaczęły mnie denerwować, sprzedaliśmy go, jak Mały miał 10 mcy i kupiliśmy Cybex Callisto Cybex 50013019 Callisto Caribbean - turquoise / petrol, Buggy: Amazon.de: Baby
to ja też się wypowiem przy synku miałam wózek wielofunkcyjny Tak jumper x, fajny był, zwrotny, ale mega ciężki no i do naszego auta musieliśmy go na części rozkładać, bo się nie mieścił. Małego włożyliśmy w spacerówkę, jak miał 5 miesięcy, to była zima i nie mieścił się w kombinezonie i śpiworku w gondoli. Z racji, że potem waga wózka i rozmiary zaczęły mnie denerwować, sprzedaliśmy go, jak Mały miał 10 mcy i kupiliśmy Cybex Callisto Cybex 50013019 Callisto Caribbean - turquoise / petrol, Buggy: Amazon.de: Baby
Agata_K
Ja mam pytanie trochę od innej strony - jestem przed kupnem auta i boję się, że takie, jakie planuję nabyć będzie za małe, żeby w sensowny sposób pomieścić wózek (Fiat Panda, VW Polo - lub inne auto w podobnych gabarytach) - czy któraś z Was posiada małe autko i ma jakieś doświadczenia? Wiem, że są wózki większe i mniejsze, ale kompletnie nie wiem, jak sprawdzić, czy wózek będzie się mieścił.
Jakieś rady?
Jakieś rady?
Agata - rozumiem, że auto kupujesz przed wózkiem?:-) Wózki mają chyba zwykle podane wymiary po złożeniu. Jak nie to oglądając w sklepie możesz złożyć i wymierzyć. Wcześniej mierzysz bagażnik i już. W jakimś mniejszym sklepie pewnie pozwoliliby nawet przymierzyć do auta (my tak mierzyliśmy fotelik). Na samochodach się nie znam więc nie wiem nawet jak małe bagażniki mają auta, które oglądasz Najgorzej to chyba jest przy małym bagażniku z gondolą
No chyba, że najpierw kupisz wózek, a potem auto, do którego będzie się mieścił
No chyba, że najpierw kupisz wózek, a potem auto, do którego będzie się mieścił
Agata_K
Dzięki, Domi! Heh, no najchętniej bym jakieś combi kupiła, ale portfel nie ten;-) Ale tak - najpierw auto, potem wózek;-)
Moja siostra ma zaprzyjaźniony sklep z wózkami, może mi pozwolą po prostu przymierzyć złożony do bagażnika?
A chustę też mam i na bank będę używać - mega wygodna rzecz - dla mnie zwłaszcza w domu (nosiłam w chuście córeczkę siostry i mogłam robić wszystko, np myć naczynia, odkurzać itp) I moim zdaniem Panowie z dzieckiem w chuście wyglądają właśnie bardzo męsko i uroczo;-)
Moja siostra ma zaprzyjaźniony sklep z wózkami, może mi pozwolą po prostu przymierzyć złożony do bagażnika?
A chustę też mam i na bank będę używać - mega wygodna rzecz - dla mnie zwłaszcza w domu (nosiłam w chuście córeczkę siostry i mogłam robić wszystko, np myć naczynia, odkurzać itp) I moim zdaniem Panowie z dzieckiem w chuście wyglądają właśnie bardzo męsko i uroczo;-)
Agata - ja myślę, że pozwolą. Nam w zwykłej hurtowni, gdzie pierwszy raz byliśmy pozwolili przymierzać foteliki - oczywiście pan sprzedawca wyszedł razem z nami Może w jakimś wielkim sklepie byłby problem, a w takich zwykłych to myślę, że nie ;-)
Ale kombi przy dziecku się przydaje, nie tylko ze względu na wózek. Jak wyjeżdżając na wakacje poza wózkiem trzeba wziąć łóżeczko turystyczne, zapas mleka, pieluch, obiadków, ubranek i nie pamiętam czego jeszcze to cały bagażnik jest zawalony
A ja chusty w życiu nie używałam. Podobają mi się ale chyba nie umiałabym tego zawiązać
Ale kombi przy dziecku się przydaje, nie tylko ze względu na wózek. Jak wyjeżdżając na wakacje poza wózkiem trzeba wziąć łóżeczko turystyczne, zapas mleka, pieluch, obiadków, ubranek i nie pamiętam czego jeszcze to cały bagażnik jest zawalony
A ja chusty w życiu nie używałam. Podobają mi się ale chyba nie umiałabym tego zawiązać
Domi - chusty to banał - ze trzy razy się zawiążesz i nabędziesz wprawy. A zawsze można wrzucić do torebki, bo to lakkie i cienkie.
Agata - my na początku mieliśmy tylko starą Micrę. Teraz jeszcze doszedł kombiak, bo nam wygodniej na wakacje jeździć Wózek wchodził do bagażnika. A jak bagażnik był zapchany, to wrzucaliśmy wózek na tylne siedzenie - tak na sztorc - mała z przodu, a z tyłu na miejscu pasażera i na drugim miejscu pasażera wózek. Dawało radę :-)
Agata - my na początku mieliśmy tylko starą Micrę. Teraz jeszcze doszedł kombiak, bo nam wygodniej na wakacje jeździć Wózek wchodził do bagażnika. A jak bagażnik był zapchany, to wrzucaliśmy wózek na tylne siedzenie - tak na sztorc - mała z przodu, a z tyłu na miejscu pasażera i na drugim miejscu pasażera wózek. Dawało radę :-)
reklama
Agata_K
Cwietka, no to mi sporo rozjaśniłaś. Mąż ma duże auto, ale dla siebie chcę coś mniejszego na max rok. Później mamy zamiar zmienić oba auta na większe, więc problemy zostaną rozwiązane.
Domi, na YT są tutoriale, jak wiązać chusty:
Jak wiązać chustę - YouTube
Domi, na YT są tutoriale, jak wiązać chusty:
Jak wiązać chustę - YouTube
Podziel się: