reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jaka antykoncepcja po porodzie?

reklama
Ja miałam pecha i pomimo że od początku karmiłam tylko piersią, dostałam okres już po 8 tygodniach:baffled: To było właściwie plamienie przez 3 dni, ale gin zbadał mnie i powiedział, że to pierwsza miesiączka. Potem miałam podobne plamienie po 2 tygodniach i do tej pory przerwa. Ale lekarz uprzedził mnie, że tak może być - nieregularne krwawienia dopóki karmię piersią.

Ja też ma czasem takie wrażenie- ale myślę, że to tylko wrażenie :-) ruchy czuje się najwcześniej chyba ok. 18 tygodnia, niecałe 3 tyg temu byłam u ginekologa, to chyba tak zaawansowaną ciążę by zauważył
a ja bułam 6 tyg po porodzie wiec nnie badał mnie pod tym kontem a teraz jeszcze nie byłam ale mam nzdzieje ze test nie kLamie ale chyba już bym zauważyła jakąś zmianę w wyglądzie brzucha nie? juz chyba byłby wiekszy?

Basia, podpisuję się pod tym co napisałaś rękami i nogami:tak: :-)
(Też jestem jedynaczką zżytą z kuzynostwem)

U mnie tak samo - do tej pory dzwonimy do siebie z kuzynotwem kilka razy w tygodniu, widujemy się min raz w miesiącu, choć mamy do siebie prawie 100km, ale co rodzeństwo, to rodzeństwo...

A co do @ to też jeszcze nic, ale test też już kilka razy chciałam robić. Przez kilka dni miałam straszne mdłości, potem zawroty głowy, pobolewanie podbrzusza, straszne smaki na ryby (kupiłam sobie śledzie z cebulką, położyłam na wózku i paluchami wcinałam na spacerze z Olką :) ) No i jakaś taka humorzasta się zrobiłam... Nastroje mi się zmieniają jak w kalejdoskopie. Ale myślę, żeto może jednak nie to. Z jednej strony nie chciałabym tak szybko, bo byłoby mi ciężko i tonie za zdrowo, no i musiałabym skrócić czas karmienia piersią Oli, a z drugiej strony to chyba gdzieś w głębi duszy mam nadzieję, że zacznę się wkrótce zaokrąglać :)

Ja tez nie miałam ale kilka razy miałam takie samopoczucie jak przy owulacji - zmiana śluzu i ból jajnika albo bardzo lekki ból brzucha jak na @, ale nic z tego nie wynika...ale samopoczucie też bywa różne - mimo wszystko jakoś tam chyba hormony pracują...a tak w ogóle cały czas mam bardzo dużo śluzu - wbrew temu co ktoś kiedyś pisał że przy karmieniu sucho...

reklama
a u mnie wcale nie było sucho,a i dodam ze jak byłam w ciazy to raczej nie byłam humorzasta a wrecz taka spokojna wyciszona

Do góry