Hejka od 2 lat staramy się o dzidziusia z partnerem, ale bez skutecznie mam nieregularne miesiączki od ostatniego czasu, owulację mam normalnie, wszystkie badania moje i partnera są prawidłowe, odpuściłam starania, teraz znowu mam do lekarza ale nie wiem co już mam robić , moje cykle zazwyczaj trwają 35 dni i nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was tak miał?
reklama
marta18691
Fanka BB :)
Moze trzeba iść w kierunku do jakiejś kliniki lub bardziej poszerzone badania zrobićHejka od 2 lat staramy się o dzidziusia z partnerem, ale bez skutecznie mam nieregularne miesiączki od ostatniego czasu, owulację mam normalnie, wszystkie badania moje i partnera są prawidłowe, odpuściłam starania, teraz znowu mam do lekarza ale nie wiem co już mam robić , moje cykle zazwyczaj trwają 35 dni i nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was tak miał?
Jestem umówiona jeszcze do jednego lekarza zobaczę co on powieMoze trzeba iść w kierunku do jakiejś kliniki lub bardziej poszerzone badania zrobić
Agnes4312
Moderator
Co to znaczy, że masz nieregularne miesiączki? Bo piszesz, że zazwyczaj cykl trwa 35 dni, to jednak regularne?Hejka od 2 lat staramy się o dzidziusia z partnerem, ale bez skutecznie mam nieregularne miesiączki od ostatniego czasu, owulację mam normalnie, wszystkie badania moje i partnera są prawidłowe, odpuściłam starania, teraz znowu mam do lekarza ale nie wiem co już mam robić , moje cykle zazwyczaj trwają 35 dni i nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was tak miał?
Może po prostu nie wcelowujecie się w owulacje? Jeśli cykle masz 35 dniowe to owulacje możesz mieć nawet w 23 dc.
Chodziłaś na monitoring?
Jak znajdziesz dobrego lekarza od niepłodności to cie pokieruje może też lekami stymulować cykl i np przyspieszyć owulacje.
G
guest-1714079215
Gość
Jeśli miesiączka jest faktycznie co ok. 35 dni to jest to uważane za normę. Są lekarze, którzy w ogóle kierują się regularnością miesiączek a nie długością cyklu. Idź na monitoring cyklu, dowiedz się kiedy masz owulacje, bo może tak jak już pisano, po prostu nie trafiacie w jajeczkowanie.
Tak zaczełam jakiś czas temu chodzić na monitoring owulacji , tak badał wszystko jest okejA skąd pewność,że masz owulację? Chodziłaś na monitoring? Partner badał nasienie?
G
guest-1714079215
Gość
I wiesz kiedy masz owu?Tak zaczełam jakiś czas temu chodzić na monitoring owulacji , tak badał wszystko jest okej
reklama
To też może być możliwe, bo czasami mijamy się tylko w domuJeśli miesiączka jest faktycznie co ok. 35 dni to jest to uważane za normę. Są lekarze, którzy w ogóle kierują się regularnością miesiączek a nie długością cyklu. Idź na monitoring cyklu, dowiedz się kiedy masz owulacje, bo może tak jak już pisano, po prostu nie trafiacie w jajeczkowanie.