reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak zajść w ciążę przy nieregularnernych miesiączkach

Julka2245

Zaciekawiona BB
Hejka od 2 lat staramy się o dzidziusia z partnerem, ale bez skutecznie mam nieregularne miesiączki od ostatniego czasu, owulację mam normalnie, wszystkie badania moje i partnera są prawidłowe, odpuściłam starania, teraz znowu mam do lekarza ale nie wiem co już mam robić , moje cykle zazwyczaj trwają 35 dni i nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was tak miał?

reklama
Hejka od 2 lat staramy się o dzidziusia z partnerem, ale bez skutecznie mam nieregularne miesiączki od ostatniego czasu, owulację mam normalnie, wszystkie badania moje i partnera są prawidłowe, odpuściłam starania, teraz znowu mam do lekarza ale nie wiem co już mam robić , moje cykle zazwyczaj trwają 35 dni i nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was tak miał?
Moze trzeba iść w kierunku do jakiejś kliniki lub bardziej poszerzone badania zrobić 🙂

Co to znaczy, że masz nieregularne miesiączki? Bo piszesz, że zazwyczaj cykl trwa 35 dni, to jednak regularne?
Może po prostu nie wcelowujecie się w owulacje? Jeśli cykle masz 35 dniowe to owulacje możesz mieć nawet w 23 dc.
Chodziłaś na monitoring?
Jak znajdziesz dobrego lekarza od niepłodności to cie pokieruje :) może też lekami stymulować cykl i np przyspieszyć owulacje.

Jeśli miesiączka jest faktycznie co ok. 35 dni to jest to uważane za normę. Są lekarze, którzy w ogóle kierują się regularnością miesiączek a nie długością cyklu. Idź na monitoring cyklu, dowiedz się kiedy masz owulacje, bo może tak jak już pisano, po prostu nie trafiacie w jajeczkowanie.

reklama
Jeśli miesiączka jest faktycznie co ok. 35 dni to jest to uważane za normę. Są lekarze, którzy w ogóle kierują się regularnością miesiączek a nie długością cyklu. Idź na monitoring cyklu, dowiedz się kiedy masz owulacje, bo może tak jak już pisano, po prostu nie trafiacie w jajeczkowanie.
To też może być możliwe, bo czasami mijamy się tylko w domu

Do góry