reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak zajść w ciążę przy nieregularnernych miesiączkach

Julka2245

Zaciekawiona BB
Hejka od 2 lat staramy się o dzidziusia z partnerem, ale bez skutecznie mam nieregularne miesiączki od ostatniego czasu, owulację mam normalnie, wszystkie badania moje i partnera są prawidłowe, odpuściłam starania, teraz znowu mam do lekarza ale nie wiem co już mam robić , moje cykle zazwyczaj trwają 35 dni i nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was tak miał?

reklama
Hejka od 2 lat staramy się o dzidziusia z partnerem, ale bez skutecznie mam nieregularne miesiączki od ostatniego czasu, owulację mam normalnie, wszystkie badania moje i partnera są prawidłowe, odpuściłam starania, teraz znowu mam do lekarza ale nie wiem co już mam robić , moje cykle zazwyczaj trwają 35 dni i nie wiem w czym tkwi problem, może ktoś z was tak miał?
Moze trzeba iść w kierunku do jakiejś kliniki lub bardziej poszerzone badania zrobić 🙂

Co to znaczy, że masz nieregularne miesiączki? Bo piszesz, że zazwyczaj cykl trwa 35 dni, to jednak regularne?
Może po prostu nie wcelowujecie się w owulacje? Jeśli cykle masz 35 dniowe to owulacje możesz mieć nawet w 23 dc.
Chodziłaś na monitoring?
Jak znajdziesz dobrego lekarza od niepłodności to cie pokieruje :) może też lekami stymulować cykl i np przyspieszyć owulacje.

Jeśli miesiączka jest faktycznie co ok. 35 dni to jest to uważane za normę. Są lekarze, którzy w ogóle kierują się regularnością miesiączek a nie długością cyklu. Idź na monitoring cyklu, dowiedz się kiedy masz owulacje, bo może tak jak już pisano, po prostu nie trafiacie w jajeczkowanie.

reklama
Jeśli miesiączka jest faktycznie co ok. 35 dni to jest to uważane za normę. Są lekarze, którzy w ogóle kierują się regularnością miesiączek a nie długością cyklu. Idź na monitoring cyklu, dowiedz się kiedy masz owulacje, bo może tak jak już pisano, po prostu nie trafiacie w jajeczkowanie.
To też może być możliwe, bo czasami mijamy się tylko w domu

Do góry