reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak zagospodarować małe pokoje dziecięce?

tosziba

Zaciekawiona BB
Cześć. Urządzamy pokoje naszym dzieciom - 5 i 10 lat. Poszukuję jakichś ciekawych pomysłów na zagospodarowanie niedużych przestrzeni (pokoje 9 i 11 m2). Ponadto będę wdzięczna za polecenie jakichś sprawdzonych producentów mebli z rejonów trójmiasta.

reklama
myślę że przede wszystkim przydadzą się meble oszczędzające miejsce, czyli m.in. łóżeczko piętrowe itp. ... katalogi Ikeii proponują też zagospodarowanie małych przestrzeni ale jeśli myślisz o dobrych meblach to oczywiście nie polecam ;-) ale można się zasugerować samym wystrojem ;-) na tej stronce jest kilka fotek z ładnymi aranżacjami małego pokoju :-)

15 Pomysłów na nieduży pokój dziecka - zdjęcia, inspiracje, porady

Hej. Faktycznie fajne są takie łóżka piętrowe, gdzie pod łóżkiem masz biurko, albo szafę na przykład. Oszczędzasz dzięki temu miejsce, bo nie musisz stawiać na podłodze i łóżka i dajmy na to biurka- wszystko masz w jednym poziomie.

To mi się podoba: trendy_65_lawendowy_pokoj_dla_dziewczynki_urzadzony_fiolet.jpg
Zajmuje mało miejsca, a jest łóżko, biurko i jakieś półeczki. Jeszcze tylko szafy brakuje. Takie zestawy są dostępne w sklepach czy trzeba na zamówienie?

Załączniki

• trendy_65_lawendowy_pokoj_dla_dziewczynki_urzadzony_fiolet.jpg
    trendy_65_lawendowy_pokoj_dla_dziewczynki_urzadzony_fiolet.jpg
    31,8 KB · Wyświetleń: 168
Metraż, który podajesz, wcale nie jest taki mały, to normalne pokoje. Też szukam inspiracji. Zastanawiam się nad szafą wnękową do pokoju, taką z fototapetą, bo córka ma 6 lat i coraz więcej potrzeb :) i jakieś fajne łóżeczko i biurko.

Na pewno znajdziesz w sklepie, ale nie lepiej robić na zamówienie? W sklepach nie dostaniesz wszystkiego, a w firmie zajmującej się wyrobem mebli na wymiar zrobią Ci co tylko chcesz. Ja chyba robiłabym na wymiar- też wymiary mebli dostosują do pokoju.

Metraż, który podajesz, wcale nie jest taki mały, to normalne pokoje. Też szukam inspiracji. Zastanawiam się nad szafą wnękową do pokoju, taką z fototapetą, bo córka ma 6 lat i coraz więcej potrzeb :) i jakieś fajne łóżeczko i biurko.

Mnie się wydają właśnie małe. Też myślałam o szafie wnękowej, ale zabierze ona dużo miejsca i pokój jeszcze się zmniejszy.

muchaa88 - robiłaś kiedyś coś na wymiar?

Robiłam szafy wnękowe- nie wiem, czy można to porównać. W przyszłości chcę także zrobić remont kuchni i już teraz wiem, że meble będę robić na zamówienie, mimo że wymiary mam dość standardowe. W sumie skorzystam z usług tej samej firmy,w której robiłam te szafy, więc mam pewność, że moja kuchnia będzie fantastyczna- tak jak szafy :)

reklama
A kto zajmował się projektem? Wynajmowałaś kogoś, czy już był wcześniej przez Ciebie przygotowany i tylko zleciłaś wykonanie?

Do góry