reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak wygląda doba naszych Kochanych Maluszków

Ola.K

Fanka BB :)
Zaczynam nowy wątek.....
otóż mój synuś ku memj małej rozpaczy naprawdę zaczyna mieć objawy kolki...dzień rozpoczyna zazwyczaj ok 7:30 jedzonko- cycuś...potem sen do ok 11 wówczas i ja kładę się aby nabrać sił przed zbliżającą się nocą...po 11:00poranna toaleta..mycie oczek...rumiankiem lub przegotowaną wodą....bużki...oliwkowanie brzuszka i od pasa w dół ( Marcinek ma jeszcze dosyć suchą skórkę)...potem znowu sen do 14 i znowu jedzonko czyt. cycuś hihihi pomiędzy karmieniami piję herbatkę Bocianek(* z koperkiem, anyżkiem, melisą, ) no i zajadam obiadzik( wczoraj miałam ryż z jabłkami gotowanymi, mówię Wam dieta cud) po obiadku znowu jeść trzeba dac synusiowi hahaha..zazwyczaj zasypia mocnym, głębokim snem ok 17:30 i do 19 śpi ..kąpiel uwielbia niesamowicie...mąż go kąpie bo ja nadal nie mogę obciążac mojej nieszczęsnej rączki..wychodzi mu to wspaniale...kolacyjka ok 20 ...zasypia ok 21 ..pobudka 22:30 jedzonko...zazwyczzaj zajada ok 20 minut z jednej piersi...dzisiaj horror był w nocy dwa dni temu też bo najadłam się wędzonej ryby!!!A dzisiaj to nie spał od 3 do 6 rano prężył się, nie może wypuścić gazów..męczą go okrutnie...piersi nie chce tylko płacze przeraźliwie z bólu...jelitka mu nie pozwalają spać...ale w końcu ok 6 zasnął a my razem z Nim...

pict00396fd.jpg

reklama
Olu a jak twoja córeczka przyjeła braciszka ? Czy nie jest zazdrosna ?

Droga Sumko...otóż moja córcia jak dotad nie wykazuje zazdrości...pyta jak czuje się jej braciszek jak wraca z przedszkola..z kim został i jak się sprawował!!!Poza tym szczerze mówiąc nie wykazuję większego zainteresowania Marcinkiem....może jak Mały jest kąpany to wówczas przygląda się i przygotowuje kącik do kąpieli..podaje pampersa, mydełko, śpioszki itd. poza tym pogłaszcze po policzku i dalej gna do swojego pokoiku lub na podwórko...zobaczymy jak będzie później....

Oj rano nie zauwazyłam jaki kochany temat został rozpoczety:)) hehe przynajmniej się doedukuje co mnie czeka :)

Olenko a ile pampersikow zuzywacie na dobe ?? Ciekawa jestem jakich pieluszek uzywacie i na co sie przygotowac ??? ;D

Aska ja używam pampersów newborn 2-5 kg na dobę zużywamy średnio 10-12 sztuk..w zależności jak Malusi często robi kupkę...a robi ok 3 dziennie...jestem z nich zadowolona....

reklama
Do góry