reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Jak wybrać lekarza prowadzącego

Teraz jak by nie patrzeć to ciąża jest drogim interesem, już nie wyliczam wizyt prywatnych, ale wiele badań jest nierefundowanych tych z krwii na przykład, do tego witaminy i leki ...
Jakie badania w ciąży z krwi nie są refundowane? Ja nie płaciłam za żadne z tego co pamiętam.

reklama
Np HIV , cytomegalia , toxoplazmoza, krzywa cukrowa... Z bezpłatnych to ogólna morfologia, glukoza, TSH, jednym słowem te tanie są refundowane

Ja bym szukała lekarza który po pierwsze pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić , z własnego doświadczenia wiem, że to pamaga bo miałam sytuację że mogłam zostać odesłana żeby rodzić gdzie indziej , dwa to poszukaj jakie ma rekomendacje lekarz i czy np mimo tego chodzisz prywatnie to wystawia skierowania na badania w razie potrzeby, bo różnie może być
A lekarz który przyjmuje prywatnie może wystawić skierowanie na badania na NFZ ?

A lekarz który przyjmuje prywatnie może wystawić skierowanie na badania na NFZ ?
Może, jeżeli pracuje w placówce państwowej. Ja chodzę prywatnie do lekarki, która pracuje w szpitalu . Nieraz na wizycie jak było coś nie tak z moimi badaniami, to umawiała się ze mną u siebie na klinice tam mi założono kartę i wypisywała skierowanie do konkretnej poradni. Na prenatalne też załapałam się na fundusz. Z tego co słyszę od koleżanek, które chodzą prywatnie a lekarza mają z danego szpitala to nie ma problemu ze skierowaniami na różne badania jak są wątpliwości

Może, jeżeli pracuje w placówce państwowej. Ja chodzę prywatnie do lekarki, która pracuje w szpitalu . Nieraz na wizycie jak było coś nie tak z moimi badaniami, to umawiała się ze mną u siebie na klinice tam mi założono kartę i wypisywała skierowanie do konkretnej poradni. Na prenatalne też załapałam się na fundusz. Z tego co słyszę od koleżanek, które chodzą prywatnie a lekarza mają z danego szpitala to nie ma problemu ze skierowaniami na różne badania jak są wątpliwości
Z tego co wiem mój lekarz pracuje w szpitalu.. muszę dopytać na następnej wizycie

reklama
Chodziłam do lekarza prywatnie który przyjmował w szpitalu. Nic nie wypisała mi na nfz, aby mieć taką receptę musiałam być umówiona w gabinecie NFZ i tam była też zarejestrowana ta recepta czy skierowanie.

Przeczytałam teraz, że jeśli mają podpisana umowę z funduszem mogą to robić, ale nie muszą. Więc pytaj.

reklama
Do góry