Jakie badania w ciąży z krwi nie są refundowane? Ja nie płaciłam za żadne z tego co pamiętam.Teraz jak by nie patrzeć to ciąża jest drogim interesem, już nie wyliczam wizyt prywatnych, ale wiele badań jest nierefundowanych tych z krwii na przykład, do tego witaminy i leki ...
reklama
Miałam to na nfz.Np HIV , cytomegalia , toxoplazmoza, krzywa cukrowa... Z bezpłatnych to ogólna morfologia, glukoza, TSH, jednym słowem te tanie są refundowane
Emilcia88
Fanka BB :)
A lekarz który przyjmuje prywatnie może wystawić skierowanie na badania na NFZ ?Ja bym szukała lekarza który po pierwsze pracuje w szpitalu w którym chcesz rodzić , z własnego doświadczenia wiem, że to pamaga bo miałam sytuację że mogłam zostać odesłana żeby rodzić gdzie indziej , dwa to poszukaj jakie ma rekomendacje lekarz i czy np mimo tego chodzisz prywatnie to wystawia skierowania na badania w razie potrzeby, bo różnie może być
NieA lekarz który przyjmuje prywatnie może wystawić skierowanie na badania na NFZ ?
O'laaa
Może, jeżeli pracuje w placówce państwowej. Ja chodzę prywatnie do lekarki, która pracuje w szpitalu . Nieraz na wizycie jak było coś nie tak z moimi badaniami, to umawiała się ze mną u siebie na klinice tam mi założono kartę i wypisywała skierowanie do konkretnej poradni. Na prenatalne też załapałam się na fundusz. Z tego co słyszę od koleżanek, które chodzą prywatnie a lekarza mają z danego szpitala to nie ma problemu ze skierowaniami na różne badania jak są wątpliwościA lekarz który przyjmuje prywatnie może wystawić skierowanie na badania na NFZ ?
Emilcia88
Z tego co wiem mój lekarz pracuje w szpitalu.. muszę dopytać na następnej wizycieMoże, jeżeli pracuje w placówce państwowej. Ja chodzę prywatnie do lekarki, która pracuje w szpitalu . Nieraz na wizycie jak było coś nie tak z moimi badaniami, to umawiała się ze mną u siebie na klinice tam mi założono kartę i wypisywała skierowanie do konkretnej poradni. Na prenatalne też załapałam się na fundusz. Z tego co słyszę od koleżanek, które chodzą prywatnie a lekarza mają z danego szpitala to nie ma problemu ze skierowaniami na różne badania jak są wątpliwości
O'laaa
Warto zapytaćZ tego co wiem mój lekarz pracuje w szpitalu.. muszę dopytać na następnej wizycie
reklama
Chodziłam do lekarza prywatnie który przyjmował w szpitalu. Nic nie wypisała mi na nfz, aby mieć taką receptę musiałam być umówiona w gabinecie NFZ i tam była też zarejestrowana ta recepta czy skierowanie.Może, jeżeli pracuje w placówce państwowej. Ja chodzę prywatnie do lekarki, która pracuje w szpitalu . Nieraz na wizycie jak było coś nie tak z moimi badaniami, to umawiała się ze mną u siebie na klinice tam mi założono kartę i wypisywała skierowanie do konkretnej poradni. Na prenatalne też załapałam się na fundusz. Z tego co słyszę od koleżanek, które chodzą prywatnie a lekarza mają z danego szpitala to nie ma problemu ze skierowaniami na różne badania jak są wątpliwości
Przeczytałam teraz, że jeśli mają podpisana umowę z funduszem mogą to robić, ale nie muszą. Więc pytaj.
reklama