reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Jak Wy Mamusie dbacie o siebie?

wczoraj uslyszalam ze kobieta w ciązy jest piekna sama w sobie, pocieszające prawda? :) wiec po co przesadzać drogie panie z tą nasza pieknością, pomyślałam sobie hehe. W koncu promienuje od nas niepowtarzalny blask , pomijając oczywiscie kilka szczególów, spowodowanych zmianami hormonalnymi ;D POZDRAWIAM

reklama
Chyba zartujesz gozdziczek - o jaki blask ci chodzi hehehe...
bo ode mnie to promieniuje "Boze kiedy to sie skonczy" i nie ma nic wspolnego z blaskiem - serio ;-) No ale kazda z nas jest inna...

Ja tez mialam strasznyyyyyyyyyyyyyyy celulit jak bylam w ciazy i przyznam ,ze zuzylam dwie tubki Vichy(kuracja 2 tygodniowa) i dupa.nic nie pomoglo...A po urodzeniu nie wiem nawet kiedy znikl:szok: :-) ... Ale dobrze jest masowac szorstka gabka miejsca zaatakowane tym diabelstwem,szczypanie i zimne pysznice...Zreszta mycie brzusia szorstka gabka tez jest dobre...skora po porodie bedzie bardziej elastyczna...

Na paznokcie moja kumpela uzywa odzywke do wlosow ...Wciera ja sobie i ma naprawde piekne pazurki...
A ja to wogole mam takie paznokcie, ze rozdwajaja sie i szybko lamia...Kidys uzywalam odzywki Sally Hansen Diamond Strength i bylam zadowolona bardzo ,a ostatnio kupilam sobie Nail Tek (bo po zdjeciu zelowych nie ciekawe mialam pazurki) i szybko dochodza do siebie...

A ja to wogole mam takie paznokcie, ze rozdwajaja sie i szybko lamia...Kidys uzywalam odzywki Sally Hansen Diamond Strength i bylam zadowolona bardzo ,a ostatnio kupilam sobie Nail Tek (bo po zdjeciu zelowych nie ciekawe mialam pazurki) i szybko dochodza do siebie...[/quote]

Odżywkę Sally Hansen polecam !! używałam jej po zdjęciu akrylowych pazurków (a nosiłam je dość długo - więc prawdziwe paznokcie pod spodem miałam w naprawdę opłakanym stanie) i zdziałała cuda.
Teraz tez sie sprawdza - paznokcie nie łamią sie tak, są dużo, dużo twardsze i zapomniałam już co to "rozdwajanie". Polecam !

oooo dzieki baby za te odzywki!!! nie wiem czu tutaj je znajde ale z pewnoscia popytam. juz sobie zapisalam bo jestem za bardzo niekumata zeby bez kartek do sklepu isc ;)

to strasznie pocieszające, co piszecie o cellulicie. A już myślałam, że to głównie mój problem. Niby bardzo dużo nie przytyłam i zachodziłam w głowę, dlaczego on się nade mną tak znęca. :szok: Ja atakuję go na razie masażem. Kupiłam sobie taki przyrząd z drewnianymi wypustkami - myślę, że "troszkę" działa.
A te preparaty na cellulit można stosować w czasie karmienia piersią? Obawiam się, że ta kofeina może być niewskazana. Słyszałyście coś na ten temat?

Monika, na ostatniej wizycie u gina, dowiedziałam sie że nic nie jest dla nas wskazane co ma w składzie kofeine, wiec chyba póki co zostaje nam szczypanie, masowanie i zimne prysznice ...

reklama
Cześc dziewczyny, ja z Majówek..ale tak jakoś do Was zajrzalam:-)

Jeżeli chodzi o celluit...ja uzywam kremu Mustella (tego zapobiegającemu powstawaniu) i na razie póki co jakiejś tragedii nie ma plus jak mi sie chcę masuje skórę takim wałkiem z wypsutkami;-) :-) no i oliwka Jonsona.

Jeżeli chodzi o włosy- jakiegoś problemu z wypadaniem nie miałam, ale pewno sie zacznie po porodzie (odejda z nas wszelkie witaminy a razem z nimi włosy;-) ). Na ten czas polecam kosmetyki Radical (robi je firma ziołowa FARMONA z Krakowa)- dostepne w aptekach i dobrych sklepach zielarskich. Cena przystępna, a kosmetyki skuteczne nawet w przypadku łysiejących mężczyzn:-D
KOSMETYKI NATURALNE, Laboratorium Kosmetyk

Do góry