reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak usypiać maluszka... ?

reklama
o to u mnie podobnie od 2, 3 w nocy:( agrafka cos mi swita ze tu chodzi o uklad nerwowy malucha, jakos moze slabo rozwiniety, albo wlasnie cos jej/mu sie tam rozwija etc. spytam znajomego neurologa co z tym snem, dlaczego niektore dzieci spia jak aniolki cala noc a niektore rzucaja sie we snie na prawo i lewo:/ a! i niech nikt mi nie mowi ze kazde dziecko inne - ale dlaczego i gdzie inne??? moze to u mnie napiecie miesni? musze pogadac z jakims specjalista:) nie ujmujac tu oczywiscie zadnym specjalistkom z bb:) a propos gdzie izabk? cos mi jej tu brakuje:/
hmm ja bym tam się nie stresowała za bardzo u nas sen od 21 do 8:30 z przerwami(też się zaczyna kręcić wiercić) na jedzenie-nie wiem co ile bo wkładam mu cyca i śpię dalej

o to u mnie podobnie od 2, 3 w nocy:( agrafka cos mi swita ze tu chodzi o uklad nerwowy malucha, jakos moze slabo rozwiniety, albo wlasnie cos jej/mu sie tam rozwija etc. spytam znajomego neurologa co z tym snem, dlaczego niektore dzieci spia jak aniolki cala noc a niektore rzucaja sie we snie na prawo i lewo:/ a! i niech nikt mi nie mowi ze kazde dziecko inne - ale dlaczego i gdzie inne??? moze to u mnie napiecie miesni? musze pogadac z jakims specjalista:) nie ujmujac tu oczywiscie zadnym specjalistkom z bb:) a propos gdzie izabk? cos mi jej tu brakuje:/

Ja też myślę że to układ nerwowy - teraz bardzo sierozwija ruchowo i zaczyna rozpoznawać twarze... Byłam już 2 razy u neurologa i nie stwierdziła nic niepokojącego, wiec mam nadzieję że to nie napięcie, chociaż trochę się pręży.

Moja mała od samego urodzenia jest takim wrażliwcem - wiesz, nie zasypiała nigdy sama, zawsze trzeba ją było utulić do cyca albo w wózku, jak tylko coś jej się nie podoba albo jest głodna to piszczy i się denerwuje.

Więc myślę, ze właśnie ten typ tak ma, ale chciałabym, żeby jakiś specjalista mi powiedział czy mogę jakoś na to wpłynąć - bo przypuszczam, że dla dzidzi to jest też stresujące :(.

Dziewczyny ja dostalam skierowanie na posiew moczu zeby sprawdzic czy wszystko ok i czy nie ma tam "czegos" co powoduje niepokoj. A poza tym to od razu lekarka stwierdzila ze problemy brzuszkowe i dawac mam acidolac i sie poprawi - powinno jak to tylko to. Wiec moze sprobujecie tez..?

Moja mala zasypia tylko na cycu, w ogole zrobila sie taka przylepa, ze tylko by sie w cyca tulila, lapie go raczkami i przyklada twarz, wieczorem zasypia po malu ok. poltorej godziny ciumkajac pustego juz cyca az zasnie na dobre i odkladam ja ok. 11-12 do lozeczka. Wczesniej przesypiala cala noc, tzn. do ok. 6-7, teraz budzi sie ok. 4-5 (chyba wiec sie mniej najada) i po jedzeniu znow spi do 8-9 rano. Co do rzucania w lozeczku to ona sie zaczyna krecic jak jest glodna, wtedy to przewraca glowke na lewo i prawo, zaczyna postekiwac i sie denerwowac, jak ja dokarmie to juz spi spokojnie.
Najgorsze ze tak przyzwyczaila sie do cyca, ze nic innego nie pomaga jej uspokoic.

reklama
chcialam wam pokazacv jak moje dziecko w dzien zasypia.....jak juz zasnie to odkrywam jej ta buzke troche bo przeciez goraco i mi by tchu bylo brak...ale zanim zasnie to sie nakrywa, wylacza sobie swiatlo i nie ma jej....:-D:-D:-D:-D:-D

Załączniki

• DSC01252..jpg
    DSC01252..jpg
    27,2 KB · Wyświetleń: 50
Do góry