reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Jak ułatwić zajście w ciażę?-pozycje i specyfiki

:)
jaki milutki watek :)
fakt, duza wanna jest swietna , w starym mieszkaniu mielismy taka bardzo malutka nie bylo mowy o pomieszczeniu sie w dwie osoby, a w nowym juz ogromniastą i od tad moj partner częsciej zazywa kąpieli i prosi o wymycie pleckow ;) ;) ;) ;) ;) ;)

reklama
moja wanna jest mała... ja do szczupłych nie należę... ale jak najdzie ochotka na kąpiel z szmpanem... ze świecami... i.....:):) to sie jakoś mieścimy...:)

Ta fasolka jest efektem metody wanienkowej??

A mówią że nie wolno korzystać z toalety, prysznica , nóżki do góry itd.

A tu prosze może ciepła woda i bąbelki uaktywniają plemniczki?? :D :D JESZCZE RAZ GRATULUJĘ

Słuchajcie, podczas orgazmu macica się kurczy i zasysa nasienie. To wiadome. Wiec tak pomyślałam: po przytulanku, nogi do góry, i może w tym czasie warto sobie "dogodzic" manualnie, nasienie elegancko sie wchłonie, a przeciez o to chodzi, prawda? Wydaje mi sie ze mam rację, co Wy na to?

Sama tak próbowałam i od kilku dni obserwuje rwanie w dole brzucha. Tak jakbym miala taka lekka @. Jesli to nie fasolka to sie nie zdziwie, bo gin mi powiedzial, ze moge miec jakies problemy z jajeczkowaniem. Ale same pomyslcie: wydaje mi sie, ze to naprawde fajny pomysł

Pomysł - myslalam ze dobry ;-)
My jak staralismy sie o bobo to tez przez pierwszy miesiac kochalismy sie w pozycjach ulatwiajacych dotarcie plemniczkom do jajeczka i po stosunku lezalam z pupa uniesiona do gory :-) Myslalam ze ulatwi to zaplodnienie :) nieraz w takiej pozycji zasnelam i cala noc przelezalam i nic - dostalam @ :D
Drugi miesiac naszych poczynian - wyluzowalam i kochalismy sie w pozycji albo na jezdzca albo od tylu(nasienie szybko wyplywa) i od razu szlam sie kapac :D Wtedy dopiero nam sie udalo :D i to podwojnie :D

reklama
Może własnie o to chodzi przede wszystkim, zeby sie wyluzowac. Mysle, ze lampka wina, albo piwko karmelkowe w tym troszke pomaga.
Ale skoro plemniki maja żywotnośc do 3 dni, i juz dostana sie do macicy, to raczej male jest prawdopodobienstwo ze sie nie uda. Pod warunkiem oczywiscie, ze trafimy na dni płodne.
No zobaczymy jak ze mna.
Acha, czy jesli jest sie w ciazy (jeszcze jestem przed terminem @) to czy to jakis z objawow ze wkladajac palec do pochwy, zeby zlokalizowac położenie szyjki macicy , znalazłam w wydzielinie malenkie plamki krwi???

Do góry