Cześć wszystkim. Jak to jest u was, czy śpicie w ciąży tylko na lewym boku?Jestem w 22 tygodniu ciąży, brzuch mam nieduży. Przyznam że lubie leżeć na wznak, albo ze zgiętymi kolanami,ale przeraziłam się czytając,że to niebezpieczne dla dziecka.
reklama
agu77
Moderator
Ja jestem w 37 tygodniu i śpię na obu bokach i na plecach - jak mi wygodnie. Fizjoterapeutka powiedziala mi, żeby słuchać swojego organizmu i jeśli spanie w danej pozycji nie powoduje dyskomfortu to można w niej spać o ile lekarz nie zaleci inaczej. Jak ktoś ma słabe przepływy np to zaleca się lewy bok. Ja śpię tak jak mi wygodnie po prostu. Na brzuchu nigdy nie lubiłam aczkolwiek przychodzi taki moment, ze żadna pozycja nie jest wygodna
Dziękuję bardzo za odpowiedź to trochę mnie uspokoiłaś. Ja też na brzuchu nigdy nie lubiłam. Ale na boku jednym jednym i drugim a szczególnie na plecach to jak najbardziejJa jestem w 37 tygodniu i śpię na obu bokach i na plecach - jak mi wygodnie. Fizjoterapeutka powiedziala mi, żeby słuchać swojego organizmu i jeśli spanie w danej pozycji nie powoduje dyskomfortu to można w niej spać o ile lekarz nie zaleci inaczej. Jak ktoś ma słabe przepływy np to zaleca się lewy bok. Ja śpię tak jak mi wygodnie po prostu. Na brzuchu nigdy nie lubiłam aczkolwiek przychodzi taki moment, ze żadna pozycja nie jest wygodna
Dużo zdrówka i szczęśliwego rozwiązania
W ciazy moze wystepowac zespol zyly glownej dolnej. Rosnaca macica moze zaczac uciskac na te zyle w momencie lezenia na wznak. Ale jakbys cos takiego miala to na pewno to rozpoznasz. Zacznie krecic ci sie w glowie, przyspieszy serce. Zmienisz pozycje i git.
reklama